fredag 4 september 2015

Mening(s)lösa.

Två nyheter: S och Mp har tappat förtroende. Förtroendet för SD har ökat. När ska riksdagspartierna vakna till?

Sämst förtroende av alla partiledare har Åsa Romson. Trots de siffrorna är hon vice statsminister. Känner de att det är genomtänkt?
svt.se
I världen är väldigt många människor på flykt, vi har ett Ryssland som letar krigsorsaker och ett Europa som står lamslaget inför alla de människor som vallfärdar hit. Vad pratar då de som finns i regeringsställning om?
Jo, de pratar om minskningen av ROT och RUT-avdrag. De berättade härom dagen att de ska höja skatten med många miljarder och höja bensinpriset men har de pratat någonting om vad de vill göra för att rädda människor på Medelhavet? Nej. Har de starkt och tydligt deklarerat sin åsikt? Nej.
Det enda man kan hylla dem för är att de är konsekventa: De tycker och tänker ingenting såvida det inte handlar om höjda skatter.

Stefan Löfven lyser med sin frånvaro och skickar hellre upp Fridolin och Ulla Andersson till att synas. Det känns verkligen tryggt.

De lovar nu vett och brett: Skolorna ska få fler lärare! Bättre skolgårdar! Lärarnas löner ska höjas! Mer pengar! Tjoho! Ett pengaregn för att gynna alla inom skolan.
Hur ska då detta finansieras?
Jo, vi lånar lite pengar till och sedan höjer vi skatten för alla som arbetar!
Vilka drabbar då dessa skattehöjningar?
Jo, tro det eller ej men lärare med några år på nacken drabbas av detta.
Staten lånar alltså pengar för att höja deras löner och sedan får de betala tillbaka på detta genom att betala mer i skatt.. Grekland nästa.

Sverige behöver en ny
 vettig regering.
Utan några överenskommelser.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/statsvetare-de-uppfattas-som-inititativlosa-och-passiva