lördag 19 september 2015

Tvångsfördelning av flyktingarna.

Alla kommuner ska nu ta sitt ansvar.
Flyktingarna ska enligt regeringen nu delas upp i varje kommun och tro det eller ej, men jag ställer mig positiv till detta.

Människorna som kommer hit använder det system vi har och det är idag en del av problemet. De kan inte hjälpa det utan vi måste förändra hur det ser ut och ett starkt incitament för att det ska ske förändringar i detta landet, är att alla kommuner inser hur läget är.

Jag är per automatik emot tvång av alla sorter. Anledningen är att jag inte tycker att någon ska tvingas till saker men jag gör i denna fråga ett undantag. Jag anser nämligen att de som styr vårt land, eller vill, har tämligen stora skygglappar på sig. De pratar om hur det ska se ut men lever inte i det de bestämmer.

expressen.se
Det är inte så svårt att tycka något om invandringen när man aldrig själv ser konsekvenserna av den. Det är lätt att tycka systemet är bra och att vi kan ta emot så många människor som finns på vårt runda klot, när man inte ser hur det ser ut på skolorna, på förskolorna eller på boendena. Vi packar ihop människor som om de vore djur och tycker sedan att de ska vara nöjda och tacksamma.
Dessa människor ser inte barnen som är så tacksamma över att få gå i skolan men helt plötsligt, utan förvarning, föses vidare till nästa boende för att där fanns lite plats. Det är inhumant. Vi säger att vi följer FNs barnkonvention men torkar oss ständigt på den.

Om alla landets kommuner tvingas ta emot flyktingar, och då förhoppningsvis efter hur många som bor i kommunen innan, så borde Lidingö, Söder och Östermalm, Täby.. listan kan göras lång. Då borde de med känna av det resten av Sverige känt av under en längre tid.
Det fungerar inte.

När vi inte längre har tid och omtanke att ta hand om de människor som redan finns här kan vi inte tro att problemet löses genom att låta ännu fler komma. Det finns inga bostäder, inga resurser och välfärden kommer kapsejsa när allt fler ska ta del av ett system de inte bidrar till.
Därför tycker jag det är bra att alla kommuner hjälps åt trots att jag är emot tvång.

Jag tror att ett tvång kan vara början på att öppna de ögon som under en mycket lång tid varit slutna.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/majoritet-for-att-kommuner-ska-tvingas-ta-emot-flyktingar