måndag 28 september 2015

Kritisera systemet.

Vissa saker ska inte få hända och speciellt inte sådana här.
Kritisera systemet, hata inte människorna.

I Sverige har det blivit en debatt som för mig är väldigt märklig. Antingen älskar man allt vad invandring heter, eller så avskyr man allt med den. Det finns inga mellanting. Antingen välkomnar man alla, eller är man en rasist. Att rasism fungerar på mer än ett håll, det verkar många vara väldigt okunniga om. Antingen ger man alla tiggare pengar, eller behandlar man dem illa.
Varför inget mellanting?

Jag tycker inte om proportionerna av den invandring Sverige har idag men det handlar inte om människorna. Det handlar om ett system som inte fungerar och därefter till största delen den enorma brist detta land har på bostäder. Vi kan inte lämna människor åt sitt öde i en skog. Vi ska kunna behandla dem bra. Jag har det sista året, minst, propagerat för att hela EU ska ta sitt ansvar men det sker inte. Jag tycker det är bättre att stänga kranen genom att åtgärda problemet, inte att ständigt ställa fram fler hinkar. För mig är detta logik och det handlar inte om någon enskild människa eller deras öden, varför vissa beslut tas eller inte.
Min övertygelse är att människor alltid längtar hem precis som Kristina gjorde, hon förlikade sig aldrig med sitt öde och med det i åtanke tycker jag det är bättre att stoppa anledningen till att människor flyr. Det har börjat dyka upp på tapeten så kanske det finns en gnutta ljus i framtiden.

Under många års tid har jag påpekat vikten av att öka antalet kvotflyktingar istället för att öppna upp gränserna men då går människor till attack. Min uppfattning är att de gör det för att de vet vad det handlar om. En person ifrågasatte vem jag var att bedöma vilka som behövde hjälp eller inte för att komma till vårt land. Vilka som är kvotflyktingar bestäms dock inte av mig, utan av UNHCR som är FNs flyktingorgan. DE gör en bedömning om vilka som verkligen är i behov av hjälp för dessa människor kommer aldrig få en chans att komma hit annars. Då tystnar den kritiken.

Jag ser åtskilliga uppdateringar som handlar om att vi måste behandla de asylsökande väl, inte sparka eller spotta efter tiggare och massvis med människor som tror att fruktansvärda människoöden mår bättre utav att exponeras i media. Skrämmande.
Varför skulle jag behandla asylsökande, tiggare eller människor med en annan uppfattning än mig på ett sämre sätt? Det finns inte på kartan! Jag skulle aldrig kalla någon för dumma saker, sätta epitet eller bete mig illa mot människor. Aldrig.

Detta som har skett i Finland är totalt fruktansvärt.
Hur i hela världen kan man attackera människor som redan utstått så mycket under en resa? Ok, de gillar inte systemet som nu godkänner att fler människor tar sig dit men det kan ju absolut inte de människor som sitter på bussen hjälpa!

Människor i Finland har sin fulla rätt att demonstrera!
Självklart. De ska dock göra det mot systemet och inte mot människorna som kommer.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6263887