söndag 27 september 2015

När alla andra har fel.

Värdlandet Ungern hotas med bojkott. Ett land med de värderingar de har borde inte få vara huvudmomentet i en bokmässa.
Helt otroligt.

Ja, Ungern gör verkligen på sitt eget sätt.
De sätter upp egna regler, bryr sig inte om EU och stängslar in hela sitt land.
Det är vad deras land påstår är det bästa.
I Sverige fungerar det inte så.
Ska vi som land då sätta oss över andra länder?

Jag anser inte det.
Jag anser att vi som land ska acceptera att andra länder inte tänker som vi, åtminstone inom vissa saker. Dubbelmoralen kan dock betecknas här, för Saudiarabiens brott bryr vi oss inte om det minsta. Ja, Ungern sätter upp stängsel utmed sin gräns. Det kan inga författare, som redan är kända, hjälpa. Ska vi straffa en mängd duktiga skribenter för att landet de kommer från inte anses göra det som är PK? Kan de hjälpa vad som händer? Nej.

Det vi kan göra är istället att lyfta dem. Lyft dem och berätta hur duktiga just de är. Låt dem få uttrycka sina åsikter så kanske de inspirerar människor hemma att bli som dem istället.

Vad som sedan är rätt eller fel, det anser inte jag vara upp till mig.
Stora delar av Europa vägrar att ta emot flyktingar, trots den lönsamt som finns kring dessa högutbildade människor enligt svenska medier, vilket skulle kunna leda fram till slutsatsen att de har rätt och Sverige fel. Eller?
Nej, de som är flest behöver inte ha rätt men det borde generera en eftertanke hos dem som är i minoritet. Det finns kanske ett annat tankesätt som är rätt.

http://www.svt.se/kultur/bok/bokmassan-flyktingkrisen-kommer-att-markas