måndag 14 september 2015

Reglerna ska vara lika för alla.

Kristen, muslim, buddhist, jude eller hindu. Jag lägger ingen värdering i vilken Gud du tror eller inte tror på men om du väljer ett yrke där det redan finns väldigt klara instruktioner för vad som ingår, börja då inte gnälla.

Vill du arbeta som barnmorska men har en stark tro på att aborter är något fel, utbilda dig till något annat. Vill du inte ha kortärmat när du jobbar inom vården, välj ett annat yrke för jag vill inte att hygien ska sättas på undantag. Vill du inte byta blöjor men arbeta på ett dagis, välj ett annat jobb.

Varför i hela världen ska andra göra det just DU inte vill?
svt.se
Skulle det alltid vara så?
Då vill jag helst bara undervisa i historia och enbart prata om den svenska kungalängden för det tycker jag är roligast. Eleverna ska enbart få se Herman Lindqvist och de ska bara gå i skolan mellan nio och tolv. I matsalen ska det bara serveras kyckling för det tycker jag bäst om.
Välkomna till verkligheten.

Om du är religiös eller kommer från ett land där vi inte gör på samma sätt som här, ta seden dit du kommer. Om du åker från Sverige till ett annat land, ta seden dit du kommer. Hur svårt kan det egentligen vara?

Ja, jag vet. I Norge finns det en samvetsklausul som gör att de med en religiös inriktning kan välja bort vissa arbetsuppgifter. Börja jobba i Norge då.

Kvinnan som nu stämt landstinget i Sörmland trodde, hon trodde, att hon skulle slippa utföra aborter. Hon hade alltså inte läst på men tänker nu lösa problemet genom att beskylla landstinget för hennes egen okunskap. Pinsamt värre. Jag hoppas verkligen kliniken står på sig för ingen kvinna ska behöva möta någon som nedvärderar dem på grund av sina val. Om en abort görs efter vecka 18 är det garanterat inget som den personen hoppar jämfota i glädje av och då ska inte sådana här barnmorskor arbeta där och om möjligt förvärra situationen.

Vill hon arbeta inom vården så sök en annan avdelning alternativt sök dig till ett annat land för att arbeta. Här gäller alla regler, för alla.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sormland/barnmorska-anmaler-landstinget-ville-vagra-aborter