måndag 7 september 2015

Mertid med familjen väntar den som vill ha högre lön!

Jag har inte alltid rätt, det är jag fullt medveten om. Hur i hela världen så många människor utan normalt sunt förnuft kan sitta i riksdagen är dock totalt förvirrande för mig.
Det behövs en morot för att vilja arbeta. En morot som gör att det känns meningsfullt att gå till sitt jobb och min övertygelse är stark om att det regeringen nu gör, kommer få den exakt motsatta effekten.

s-info.se
Samtidigt som de nu höjer summan för hur mycket pengar du får ut för att inte arbeta, höjer de skatten för de som arbetar. Detta innebär för mig följande: Med en skattesats på 33% får jag ut cirka 17 000 kronor i månaden vid heltidsarbete. Med den akassa som nu ska utbetalas hade jag fått ut cirka 14 000 kronor av att gå hemma. Nu har jag förmånen att kunna gå till mitt arbete men alla kan inte det utan har en bit att pendla. Med tanke på att man sist jag tittade var tvungen att pendla mer än femtio mil varje år för att få ut några kronor för att man har mycket pendling går här en gräns. Bor man på landet eller har udda arbetstider så måste man ha en egen bil. Detta innebär också att den som pendlar till sitt arbete varje dag förlorar på att ens köra dit.

Vi räknade härom dagen på den ene bilen som köptes ny för tre år sedan. Då det är en miljöbil kostade den lite mer men det gör ju miljöpartisterna glada. I runda tal har bilen, utan bränslekostnad, kostat oss mellan 40 och 45 000 kronor trots att vi sluppit betala skatt för den då den är miljöklassad. Varje år. Detta är en kostnad som stadens människor slipper. En begagnad eller något äldre bil måste lagas så kostnaderna blir ungefär de samma.

Det som nu väntar den som arbetar i framtiden är:
Mindre lön då skatten höjs.
Du förlorar mer på att köra till ditt arbete då bränslepriserna ska höjas.
Risken är stor att transportarbeten försvinner då bränslepriserna höjs, alternativt att du som kund i affärerna får betala den höjningen även i affären.
Motivationen att arbeta blir alltså att du tycker det är roligt alternativt att du inte har något bättre för dig. Du kommer nämligen inte tjäna på det om du har en bit till ditt arbete.

Gratti(s)!
Jag skulle verkligen vilja se hur ni ska motivera människor till att gå till arbetet för även om ni tror att alla människor gladeligen gör så, så tror jag att det är väldigt ovanligt att människor skuttar av lycka dit.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/pa-mandag-hojs-a-kassans-maxbelopp-till-910-kronor