måndag 21 september 2015

Gränsen är nådd?

Tyskland meddelade förra veckan att de nu kommer införa gränskontroller. Frankrike har flaggat för samma sak. Vad var nu meningen med EU?

Jag är i grunden väldigt positiv till EU för jag anser att Sverige är ett för litet land för att kunna stå på egna ben i allt. Jag tror att samarbete är bra. Samarbete. När det inte sker något samarbete försvinner meningen med en union och så ser jag på det.

Jag tycker det är bra att vi utan problem kan bila ner till Spanien utan gränskontroller och utan ständiga byten av valutan och jag har varit positiv till det från första början. Problemet kommer när inte detta följs.
Jag anser att Sverige ska hjälpa så många behövande människor som möjligt men så länge Dublinförordningen finns så ska den följas. Alla EUs länder var med på detta och ansåg att det skulle fungera. Ska vi inte bry oss om den nu?

svt.se
Människor flyr kriget och söker sin plats i Europa. Välkomna hit!
Det ska dock inte fungera så att man vägrar stanna i det land man anländer till. Det var väl kriget de ville komma ifrån? Om de då stannar i Danmark eller Österrike, Ungern. Vad är problemet?
Det är alla länder utan krig och de ligger betydligt närmre infarten till Europa jämfört med Sverige.

Jag är så trött på debatten som går, för de som inte älskar allt vad invandring heter är rasister. Det finns inget mellanting men trots det skulle jag påstå att jag inte känner en enda rasist. Jag vet människor med tvivelaktiga åsikter, men de är inte aktiva i något parti.

Jag anser att alla borde förstå, att krig och svält inte löses av att alla människor lämnar det området. Det löses genom att dessa människor får hjälp och mat så att de inte behöver vara hungriga. Den enda långsiktiga lösningen som finns är att stoppa de konflikter som är i områdena dessa människor flyr ifrån.

Ska vi vara med i EU måste samma regler gälla alla länder som är medlemmar.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/tyskland-stanger-gransen/