måndag 7 oktober 2013

Che Guevara - vår hjälte!

Han har ju redan prytt all världens t-shirts sjunger Timbuktu. Precis. Det behövs inte fler. Jag ställer mig totalt frågande till den idoldyrkan av denna mördare som så många än idag har. Han pryder t-shirts och hyllas som en hjälte av de röda människorna i bland annat vårt avlånga land.

Är de medvetna om att Kubakrisen till stor del var hans fel?
Vet de att han mördade människor under sin tid som fängelseintendent?
Han som förespråkade socialism genom revolution, är alla hans idoler medvetna om att han själv gick runt i en Rolex? Förmodligen för att han tänkte på alla de fattiga människor han skulle hjälpa i Sydamerika..

fanpop.com
Kommunism och socialism är i grunden en väldigt fin tanke. Det håller jag med om. Ingen ska lida och alla ska få ha det bra. Självklart. Så vill jag också att det ska vara!
Det fungerar dock inte.
Inte på deras sätt.

Efter att ha tittat på partiledardebatten igår förundras jag över att Vänsterpartiet fortfarande finns i Sverige och dessutom accepteras. Ett parti som vill höja skatten för oss som jobbar för att det ska bli mer rättvist gentemot dem som inte jobbar. De vill inte bara höja den skatten. Med tanke på att de med all sannolikhet kommer gå ihop med miljöpartiet och socialdemokraterna ska skatten på bensin höjas samt avgifterna för att anställa unga arbetslösa för att bara nämna några.
Jag må vara en hemskt människa men upplysningsvis: Hade jag fått lika mycket pengar av att gå hemma som att jobba hade jag gjort det. Jag hade kunnat gå och pula i trädgården, spela musik och flumma rundor här hemma. Inga problem alls!
Jag tror många hade gjort som mig. Försvinner moroten med att jobba tror jag det finns ytterst få som väljer att gå heltid till jobbet om de väljer att gå alls. Den opposition som finns idag, eller(?), klarar inte att förklara hur de har tänkt. Löfven hade inga svar igår.
Jag vill veta vad varje parti står för i de olika frågorna som tas upp men det är helt klart lättare sagt än gjort för dessa partier. Det kom inga svar alls igår. Den som väljer att rösta på något av dessa partier vet inte ens vilka de ska samarbeta med.
wikipedia
Socialismen och kommunsim fungerade inte på femtiotalet när Che Guevara levde och gör det fortfarande inte. Ordet revolution bör med de sista årens händelser i Afrika ge människor en syn på hur människor i dessa stater lever. De har det inte bra. Che stod för och jobbade för en diktatur. Han ville styra andras liv och såg som alla andra enbart till sig själv.
Han var utöver detta en gerillaledare.
Schysst kille.
Kommunist. Precis som förre vänsterledaren Ohly talade om att han var.
Sjöstedt också då han gick med i vänstern när de fortfarande hette VPK. Han var dessutom redaktör för den radikala tidningen Röd Press i Göteborg tidigare. Här finns inte många brutna band med kommunismen som jag ser det och det är för mig totalt skrämmande att en människa med dessa värderingar inte bara jobbar i Sveriges riksdag, utan även står i tv och har åsikter om sjuksköterskor och alla andra människor i Sverige med "vanliga" jobb ska betala mer i skatt. Han jagade om andras löner men berättar inte själv att han bor i Stockholms finare delar. Kommunist ut i fingerspetsarna: "Allt ditt är mitt och mitt ska du låta bli".

I somras hade jag en diskussion med Ung vänster i Blekinge och de berättade att det inte fanns några fel varken med Nordkorea eller Kuba. Skulle det mot förmodan finnas så var det USAs fel.
Jag orkar inte ens debattera mot detta för så dumt tycker jag det är.
Det betyder ju att denna killen https://www.youtube.com/watch?v=8AvDSzaEW3g ljuger. Jag tycker inte att det känns så.

Vänstern är för mig en utopi. Tanken är i grunden fin men ingen förnuftig människa kan på fullt allvar tro på detta. Om de sen kallas Che eller Sjöstedt är för mig ovidkommande.
Jag skulle aldrig bära en t-shirt med någon av dem på.