tisdag 22 oktober 2013

Bortförda barn jobbigt för turismen.

Vem är Maria?
Flickan hittades av grekisk polis i en romsk familj utanför Athen och togs om hand när de inte tyckte att hon passade in i familjen. DNA-test visade sedan att de inte delade DNA vilket nu gör att familjen där hon bodde är misstänkt för kidnappning, eventuell trafficking och den stora frågan är nu vem hon är.

När jag ser bilden på denna rädda flicka i tidningarna gör det ont i mig. Runt fyra år gammal och nu helt ensam i världen. Hur har hon hamnat i Grekland? Det måste vara en total chock för henne att vara där hon befinner sig nu men någon någonstans på jorden kommer någon eller några dock bli väldigt lyckliga när det visar sig att deras barn snart är tillrätta. Varje år försvinner fler barn än någon vill tänka sig. I USA försvinner cirka 2000 barn varje dag.
www.saknadebarn.org 
Jag har skrivit det innan och tar nu upp det igen. När jag var liten pryddes flygplatserna i Spanien av stora affischer. En på kända pedofiler och en på försvunna barn i närområdet. Det var skrämmande att se och när turismen ökade försvann planscherna. Med all sannolikhet för att det inte gynnade turismen. Det var för jobbigt för alla semesterfirare att se baksidan av samhället vi lever i.
Det är kontraproduktivt. Planscherna kanske hade räddat någon eller några från ett hemskt öde.

Att ett barn försvinner måste vara totalt fruktansvärt för alla inblandade. Så mycket ångest och så mycket skuld. Familjer kan vittna om vilken katastrof deras liv blivit. Det finns en bok som heter "Glöm aldrig Sarah" som handlar om just detta att ens barn försvinner. Hoppet överger aldrig den närmsta familjen och många gånger verkar de känna det lättare om de åtminstone fick en kropp att sörja än att leva i total okunskap om vad som har hänt deras kära.

Jag hoppas verkligen att detta löser sig så snabbt som möjligt för flickans bästa.
Hon måste genomlida något hon kommer minnas hela sitt liv nu.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/funnen-flicka-mysterium-i-grekland