fredag 4 oktober 2013

Bärplockare

Rötägg finns det sannerligen överallt i världen och när jag har rest runt har jag stött på ett och annat. De flesta har dock varit västerlänningar och i just Asien kan jag påminna mig om två personer som verkligen var ute för att luras. En av dem var i Beijing och en i HongKong. Min erfarenhet är annars att dessa människor och detta folk är något av de vänligaste jag någonsin stött på.
Jag har aldrig varit med om en thailändare varken i deras hemland eller här i Sverige som har varit ens otrevlig. De är alltid vänliga och timida. Den sida jag har fått se i varje fall.

Hur kan man ha själ att göra såhär mot dessa människor?
Sverige som gärna skryter om sitt fack och sina bra arbetsvillkor. Gäller inte det dessa människor?

sverigesradio.se
Jag tror att det många gånger finns en anledning att vissa människor tar sig längre än andra i livet. Ju längre jag har levt har erfarenheten sagt mig att de som tar sig längst är de som trampar på andra människor och inte bryr sig om något så länge de själv kommer framåt och upp.
Hur kan man leva med sig själv?
Vad har dessa personer gjort i Sverige för att bli behandlade på detta sätt?
Har de arbetat ska de ha sin lön. Punkt.
Måste vi lära dem att trampa på andra människor för att få som de vill?
För att de ska få sina rättigheter?

En av anledningarna att jag är så intresserad av religion som jag är, är synen jag sett på livet hos andra människor i världen. Buddhismen och hinduismen lockar med sin syn på människan och det faktum att många verkligen lever efter det de tror på. Tyvärr finns det ingen riktigt fungerande hinduisk eller buddhistisk rörelse i Sverige annars hade jag gladeligen gjort ett studiebesök för att se hur det fungerar här i Sverige.

Jag hoppas att de som har utsatt dessa människor för detta får den karma de förtjänar och att facket ser till att de verkligen ska få den lön de har gjort sig förtjänta av.
Stackars människor.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5659600