lördag 12 oktober 2013

Fʌck facket!

Facket rasar över att kändiskrogarna inte är anslutna till just facket. Artiklar skrivs och deras ordförande Jenny Bengtsson har kollat upp alla dessa restauranger och gett dem betyg. Alla de krogar som inte har blivit godkända och fått bottenbetyg är utan kollektivavtal. Hon har alltså tagit sin tid och de pengar hon tjänar på uppdraget för att trakassera dessa personer.
Joel Kinnamalm, Andreas Wilson och Etype är några av de som råkat ut för denna dåliga reklam.

Faktum är dock att deras anställda har MINST lika bra lön som facken kräver.
Vad är då problemet?

Jenny Bengtsson visar vad jag redan tänker och har gjort sedan de började jävlas med restaurangen i Göteborg för många år sedan. De finns tydligen till för att se till sin organisation som uppenbarligen inte behövs av alla. Om jag skulle ta anställning skulle jag titta på lönen och inte vilken facklig form som existerar där. Vad är fackets problem om nu dessa ställen har samma villkor som facket?
Jag ser det som att deras problem är att de inte kan styra och ställa där.

aftonbladet.se
Facket är bra för de som behöver det men jag blir rädd när facket helt plötsligt ser sig själv som Gud. Ordföranden underkänner alla restauranger utan att titta till hur de anställda har det. Hade de jobbat under slavliknande former med dålig lön hade jag förstått att de hade reagerat men nu?

Jag började reagera 2006 när facket i Göteborg trakasserade och såg till att en salladsbar till slut lades ner. Bra för de anställda?

Den här Jenny Bengtsson är anställd av facket. Hon kostar alltså sina medlemmar pengar. De betalar alltså henne för att kolla upp restauranger som hon inte har att göra med då de helt uppenbarligen valt att inte vara med i hennes fack då hon och hennes organisation kostar dem för mycket pengar.
Hade jag varit medlem i hennes fack hade jag gått ur för hennes uppgift är i mina ögon att spendera sin anställda tid för sina medlemmar och inte för att trakassera dem som helt på eget initiativ valt att inte vara med. Tycker hon inte att människor ska ha en egen fri vilja?

Nästa gång jag är i Stockholm ska jag göra mitt bästa för att besöka alla dessa krogar.

http://www.alltomstockholm.se/restaurangbar/article4081739.aos#xtor=AD-500-[alltomstockholm]-[]-[Textlank]-[aftonbladet]-[]-[]
http://www.dn.se/ekonomi/blockad-mot-salladsbar-i-goteborg/