torsdag 31 oktober 2013

Nya verklighet vid sänkt abortsgräns?

Jag tror att ett land måste med lag byggas precis som Karl XV sa. Lagar behövs alltid och det ska vara en avvägning över vad som är bäst. Ett liv är för mig heligt.
Allt levande ska respekteras och behandlas med respekt.
Jag gör mitt bästa för att leva efter det.
Det "levande" livet är dock viktigast.

Artiklarna nedan tror jag dock är resultat på att lagar blir för hårda. Jag ser dessa artiklar som bevis på att de abortlagar som vi har i Sverige är bra. De är lagom avvägda. Här hamnar ingen i fängelse för att embryot/fostret följer samma lagar som en levande människa. I Sverige kan inte kvinnan hjälpa om de får ett missfall och sätts absolut inte i fängelse för det.
Vi har inte heller så snäva lagar att yngre kvinnor ser det som ett oövernåligt hinder att ta sig in till läkaren för att göra en abort.

Jag tror att det många gånger är bättre att foster aborteras än kommer till världen som barn som inte är önskade. Alla förtjänar att få all kärlek som är möjligt. Tyvärr klarar inte alla som blir föräldrar detta och det genererar många gånger barn som har problem med sina känslor och sedan blir vuxna som inte kan hantera att de själv blir föräldrar.
Jag önskar inga födda barn ofödda men jag ser helst att alla barn fick komma till hem där de blev älskade ovillkorligt från första stund.

En sänkt abortgräns hade genererat människor som åkt någon annanstans och gjort aborten. Det hade resulterat i att människor hade riskerat sina liv för att de vet att de inte kan föda och ta hand om ett barn men samtidigt inte vill att barnet ska fostras av någon annan.
Som jag ser det är det för barnets bästa vi har de abortgränser vi har idag.

Artiklarna är tragiska båda två och jag önskar att verkligheten hade sett annorlunda ut.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/hade-foster-i-vaskan
http://www.svt.se/nyheter/varlden/har-fangslas-kvinnor-for-mord-efter-missfall