onsdag 23 oktober 2013

Dax för ytterligare en hängning.

Gud är förlåtande.. eller hur var det nu?

En av världens största diktatur bestämde sig snabbt.
Det land som genomför, förutom Kina, flest avrättningar är Iran. Ett land som så många andra tror på koranen där "Gud är förlåtande, barmhärtig".
Vad hände med det förlåtande?

En man blev dömd till döden för narkotikabrott. Ett brott som i Sverige förmodligen inte hade gett så många år i fängelse. Han dömdes till döden och hängdes. Efter mer än tio minuter skars han ner och hans släkt skulle sedan hämta kroppen för att begrava den när de upptäcker att mannen fortfarande andas. Han vårdas nu på sjukhus för sina skador och så fort han har tillfrisknat ska han avrättas igen.
"Gud är förlåtande, barmhärtig"?
www.fffi.se

Jag är totalt emot dödsstraffet sedan lång tid tillbaka och anser verkligen inte, om det nu ska finnas, att man ska få det för narkotikabrott. Mord kan jag ändå köpa på något sätt men inte ett brott som inte direkt skadar någon även om det indirekt gör det.

Detta är för mig ett exempel på den hyckleri många människor som anser sig troende står för. Iran är ett muslimskt land som tror på koranen. I koranen står det att Gud är förlåtande. Varför ska då denne man avrättas igen? Varför över huvud taget ha dödsstraff om Gud förlåter de som har gjort fel?
Jag anser det självklart att det ska finnas straff men att ta någons liv innebär för mig att bödeln sätter sig över andra människors rätt att leva vilket jag tycker är fel.
Denna gången rör det Iran men länderna som utför dödsstraff är många fler och de representerar inte bara islam utan även buddhismen (Kina), hindusimen (Indien), chondoismen (Nordkorea) eller olika kristna grenar (USA). Är inte Gud förlåtande?

För mig innebär dödsstraff ett hot mot demokratin vilket även visas tydligt genom att de flesta länder som genomför detta straff är diktaturer. Envåldshärskare som vill sätta skräck och hundraprocentig lydnad till sitt folk. Fruktansvärt.

Jag hoppas att Iran tar sitt förnuft tillfånga och låter denna man leva för att sedan jobba för ett förbjudande av dödsstraffet. Det finns andra sätt att bekämpa brott på.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/klarade-hangning-forgaves-hangs-igen