söndag 9 september 2018

Gör din plikt!

Kräv din rätt, rösta rött!
Idag är det valdag.
Alla över arton år som är svenska medborgare får rösta och jag hoppas att alla som har fått möjligheten tar den. Det är något människor i andra länder dör för.
För enligt mig är det just det som är viktigast.
Kräv din rätt, rösta precis så som du vill.. såklart. Även rött som ovan.
Självklart vill jag att ni ska rösta på mig och Moderaterna men jag har full förståelse för om ni inte gör det. Jag är själv rätt bitter på dem med jämna mellanrum.

För mig är partierna något som kommer gå ur tiden.
Att välja ett parti som du alltid ska hålla med, det är för mig fel och har alltid varit.
Tyvärr fungerar systemet så vilket gör att alla måste välja ett parti trots att du inte alltid håller med.
För mig är det för mycket Stockholmscentralisering i det mesta och flera gånger har det hänt att jag hållit med "motståndarna" lokalt för att gemensamt ena oss mot storstadsregionen.
Det är inte samma tänk på landet som i staden och ibland verkar det vara lika lätt att kommunicera som mellan två människor med olika språk.
Nästan inte alls. Det skulle gå om båda parter vill men det fungerar inte med en monolog.

Jag vill att du går och röstar idag!
Har du inte bestämt dig för vilket parti eller vilken person än så gå in och gör någon av valkompasserna för att få en fingervisning.
Jag blev Liberal när jag gjorde Aftonbladets test så det stämmer kanske inte helt och hållet men kan vara ett litet steg i rätt riktning.

Jag har min blogg för att visa vem jag är och vad jag vill. Jag började skriva sporadiskt på den 2007 men tog senare bort de inläggen för att starta upp den aktivitet som är nu.
Tänk. Tio år av dagliga åsikter som visar vem jag är politiskt.
Det är inte illa och jag vill mycket!
Jag är dessutom alltid tillgänglig för idéer så hör gärna av er!

Vad är det då jag vill med Sölvesborg?

  • Jag vill att vi ska bygga ett bonussystem som gör att kommunens anställda inte hoppar mellan grannkommunerna för att få upp sin lön. Det ska löna sig att jobba kvar!
  • Jag vill att vi ska tänka om kring skolan. Alla barn kommer inte klara målen hur mycket resurser som än läggs då regelverket är gjort för att den stora massan ska klara sig, inte alla. Jag vill att vi ska sikta in oss på att de som inte klarar skolan, för de kommer alltid finnas, får ett alternativ som är lika bra. Jag tror på olika!
  • Jag vill att kommunen ska delas i "etapper" där småföretagare kan sköta de delar som kommunen inte hinner med. Exempel på detta är Parkavdelningen.
  • Jag vill ha lekplatser i hela kommunen för skattebetalarna finns i alla kommunens delar, inte bara i innerstaden.
Vad vill jag i landstinget/regionen?
  • Jag vill ha ett landsting som inte tvingar par till RMC i Malmö för att få hjälp med sin barnlöshet. De borde få gå till vilken klinik de vill med de tre försök de får.
  • Jag vill att gravida ska testas för B-streptokocker. Med detta test kan den plötsliga spädbarnsdödligheten minska drastiskt. Det behövs bara en rutinändring och penicillin.
  • Jag arbetar för aktiv dödshjälp. Jag vill bli lika bra behandlad som ett djur när jag blir sjuk och vill jag inte mer så ska det vara ok. Mitt liv, mitt val.
Vad vill jag i Sverige?
  • Jag vill förbjuda böneutrop då dessa enligt mig inte är förenliga med religionsfriheten. Man ska ta hänsyn till dem som tvingas lyssna på det, inte de som vill mässa det.
  • Jag vill arbeta för tuffare regler för ett svenskt medborgarskap. Det ska inte vara något du bara får utan du ska förtjäna det!
  • Jag vill att alla som bor i Sverige ska prata svenska.
  • Jag vill avkriminalisera prostitution. Min kropp - mitt val. Prostitution finns kvar men nu finns den bakom stängda dörrar där kvinnorna, oftast, inte har något skyddsnät alls.
  • Jag vill avkriminalisera cannabis. Detta innebär att du ska få ha en mängd på dig som är för eget bruk men tar polisen dig med mer så blir det omedelbar vård. Systemet vi har idag fungerar inte då vi nästan toppar listan över antalet döda i narkotikarelaterade händelser. Vi måste tänka om precis som Norge har gjort.
  • Det finns så oerhört mycket så det bästa är nog att bläddra igenom bloggen!
Slutklämmen är dock denna:
Hur valet än går, vilka som än vinner..
Jorden fortsätter snurra iallafall.
Så länge barnen är friska och vi kan arbeta som vi gör så är det ok.
Vi ska nog överleva detta med. 
Det är inte hela världen hur det går för det finns värre saker som kan hända.

Jag tror på demokratin så gå och rösta! (Helst blått, såklart!)
I morgon drar vi ett djupt andetag och sedan börjar nästa valrörelse.