tisdag 19 november 2019

Så fruktansvärt fel!

En av frågorna jag drivit politiskt är just frågan om aktiv dödshjälp.
För mig är det nämligen en självklarhet att det absolut viktigaste i livet bör vara just ditt eget beslut. Du får välja dagis till dina barn, vad du vill äta, vart du vill bo, vem du ska leva med, arbeta med och vilket hem du vill till när du blir äldre.. till viss mån.. MEN, om du inte längre vill leva: DÅ omyndigförklaras du. Då vet du inte ditt bästa.
Kommunistland!
svt.se

I omgångar tog jag upp detta inom moderaterna och till slut vann jag.
Efter många om och men fick jag majoriteten av deltagarna i förbundsstämman, att gå i min linje. Det kom sedan upp på riksmötet bara för någon månad sedan och det ska nu kollas.
Liberalerna berättade i helgen att de ska se över både det och injektionsrum, som också är en fråga jag drivit. Uppenbarligen var jag med i fel parti.

Richard gav sin fru en dödlig dos morfin.
Hon hade försökt själv men inte klarat det.
Hon ville inte leva.
Hennes val har stått mellan att hoppa framför tåget, skjuta eller hänga sig.
En tablettöverdos kanske.
Men nej.. Sveriges helt absurda system gör att det sista du borde få bestämma över, inte kan få göras snyggt. Andra ska behöva lida för att du har bestäm dig och jag anser att det är så fel!

Alla som har haft ett djur som har lidit vet.
Tänk att vi har en regering som till och med går in och lägger sig i att det inte får skjutas raketer för att djur kan bli rädda, men samtidigt anser att människor ska lida sig igenom till slutet när de har fått en dödsdom. Hur humant är det?

Alla som har haft en riktigt sjuk släkting eller vän, någon som inte kommer överleva, har alla suttit och önskat att de kunde göra mer. Jag har gjort det med min mormor.
Hon hade bestämt sig och ville inte längre men det var ok för hon var gammal.
Varför kunde vi inte bara ha fått samla familjen för att säga adjö, sedan kunde hon tagit en tablett själv. Det mest slutgiltiga i livet berövas den som vill för att andra människor ska lägga sig i!
Vill du inte ha hjälp att dö en vacker dag?
Nej, det är helt ok.
Men om JAG vill så anser jag att jag ska få ha det valet.

Richard döms nu till ett och ett halvt års fängelse!
Han döms hårdare än betydligt många andra brottslingar i detta landet och det enbart för att han var barmhärtig. Fruktansvärt!
Jag lyssnar just nu igenom Hasse Aros podd med hemska fall i Sverige och ett och ett halvt år skrattretande för något som gjordes av kärlek.
Lagen måste ändras.
I slutänden måste det vara varje enskild individs val hur de vill avsluta sitt liv!

All heder åt Richard!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/richard-misstankt-for-bamhartighetsdrap-det-har-varit-en-jattetuff-tid
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/barmhartighetsmordet-hovratten-ger-langre-fangelsestraff
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/richard-i-nordingra-gav-fru-dodlig-injektion-har-ar-domen-fran-tingsratten