tisdag 18 februari 2020

Slåss för din åsikt..

När andra valde att titta på fotboll, se Rederiet eller fundera över något annat smart, så ägnade jag min tid åt politik. Sedan tidig ålder var det mitt stora intresse och är det fortfarande.
Jag tror att man är olika som personer och därför har olika intressen.
För mig har det alltid varit totalt oförståeligt hur man kan lägga timmar på att se sport, titta på schlagern eller följa poängställningen i inomhustjofräs..
Det är för mig likgiltigt.
Om hundra år har det nämligen inte gjort någon skillnad för varken människans utveckling eller vår tid på jorden.
svt.se

Jag vet att det är jag som är udda i detta och har all respekt för dem som då vill göra allt det jag precis nämnt. Det är ok för mig. Jag spelar musik för att jag mår bra av det och det faller inom samma ram.
Jag lyssnar dock alltid på P1.
Jag följer slaviskt nyheterna, ser riksdagsdebatter och läser handlingar av alla de slag.
För mig är det viktigt då det enligt mig är det sätt man gör skillnad på.

För just detta är det viktiga enligt mig.
Allt är politik och det enda sättet att förändra är genom den.
Jag har aldrig brytt mig om vad andra människor röstar på eller vilka de symboliserar för jag tittar på sakfrågan. Sakfrågan är för mig alltid det viktigaste.
Om du då tillhör vänstern eller liberalerna är då oviktigt.
Viktigt är det dock att förstå vikten av den demokrati vi har i detta landet.

När jag då läser att kommunalrådet i Älvkarleby blivit överfallen och misshandlad i sitt hem, för de åsikter hon har, då tappar jag fullständigt fattningen. Förstår människor inte att man inte kan göra så? Man ska självklart inte misshandla någon men att välja ut och gå på en person för en åsikt, det är riktigt farligt för vår fina demokrati. Oavsett hur man bor eller inte, så gör man inte såhär.
Det är redan idag så att politiker blir en liten isolerad massa som vuxit upp för detta ändamål och vill man då att "vanliga" människor ska ta sig in så måste sådant här tas på största allvar.

Familjen och hemmet ska aldrig drabbas för vad någon tycker.
Jag vet hur det känns i mångt och mycket.
Jag har aldrig blivit fysiskt misshandlad men hotad.
Min man har blivit uthängd på grund av mig och mina barn har fått veta att de är ett samhällsproblem som kan lösas. Indirekta hot från meningsmotståndare vars parti låtsades som ingenting och personen ifråga finns fortfarande kvar i partiet. Ingen bryr sig när hotet är "rätt", då jag är "fel".
Senast härom veckan kom kommentarer om hur äcklig jag är och vilken skymf det är att jag sysslar med politik. Jag hade en chef i kommunen som på sociala medier la ut att jag borde skjutas. (All heder till högste chefen där som tog tag i det direkt.)
Till alla dem som inte förstår demokrati så bör de veta att de kan själv ägna sig åt detta fritidsintresse. Det är verkligen upp till var och en för vill du förändra så måste du gå via ett parti!
För tänk just det, du ska lägga ner din själ i det du själv tror på, sen ska du spottas på och hotas av meningsmotståndare.
Ingen kommer lyfta dig eller tycka att du är bra men spe ska du få och du förväntas ta allting.
Värst är alla kommentarer från människor som inte känner just dig.
Det är länge sedan jag slutade läsa eller ens titta.
Min uppfattning är nämligen att IQn måste vara oerhört låg hos människor som skriver illa om personer och inte handlingar. Människor som inte kan skilja på sakfrågan och personen.
Många av dessa väljer tyvärr att bli journalister där klicken sedan är viktigare än sanningshalten. Vad som helst för en "gilla-markering."

Jag kommer aldrig bete mig så.
Jag anser nämligen att det är helt fel och jag kan inget annat än att hoppas att vuxna människor börjar bete sig som det. Att vara vuxen är tyvärr inget likamedtecken på sunt förnuft men det minsta man kan begära är att man respekterar andra människor för vilka de är och vad de tycker.
Ingen tvingar just dig att tycka och tänka likadant.

Kommunalrådet i Älvkarleby; stå på dig!
Vi står inte för samma parti och har inte samma värderingar men det du fått utstå är inte ok.
Ingen ska behöva bli påhoppad för sina politiska val och det står jag för om du så tillhör Fi eller Nordfront. Tyck precis vad du vill, men respektera att andra inte tänker likadant.
Skogen hade varit väldigt trist om alla fåglar sjöng likadant.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/kommunalrad-overfallen-i-sitt-hem
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/polisen-overfallet-skedde-pa-en-camping?cmpid=del%3Afb%3A20200217%3Apolisen-overfallet-skedde-pa-en-camping%3Anyh%3Alp&fbclid=IwAR0wxy2B4KkLVJD98QYag0EQCM5qUeBg63rSMsqrnoWYORR_b272l2LHiEc