onsdag 19 februari 2020

Känslan av värme.

Tjugo år inom politikens värld säger egentligen inte så mycket.
Det berättar att personen i fråga uppenbarligen inte ger sig så lätt och så kan man nog beskriva mig.
Jag ger mig inte så lätt.
Mina tankar går till Darkwing Duck som under min uppväxt var på tv. Han skulle vara som tuggummit under din sko, senapen på korven och dök upp ur rök och damm för han syntes inte men han fanns alltid där. Till saken hör att jag inte ens gillade detta program men det kanske är så det är.
Jag är som Darkwing Duck - jag finns alltid där.

Tjugo år inom politiken har visat mig väldigt tydligt vilka som finns där.
Livet och erfarenheter i det har gjort sitt för vänner kommer och går efterhand som mitt eget liv passerar. Vissa hänger med och andra inte. Någonstans har jag lärt mig att bara acceptera det.

Jag var inte så gammal när jag började med politik men det tog ungefär ett år innan det visade sig vem som var vem. Det finns dem som jag fortfarande bara har goda tankar om men många är människor som jag inte förstår hur de ens kan se sig i spegeln.
Personer där makten och pengarna är så mycket viktigare än allt annat.
Ungefär ett år in på min politiska bana var det Förbundsstämma i Olofström.
Med ett leende fick jag frågan om jag inte kunde föreslå ett annat namn än dem som var på förslag till att sitta med. Jag förstod inte men hade min vapendragare med som stoppade mig.
Jag skulle låta Karlskrona sköta sin sk*t själv.
Jag sa aldrig något annat namn och när mötet var slut spatserade damen ifråga fram till mig och skulle sätta mig på plats. Hon möttes dock av min kära moder som sa ifrån.
Då lärde jag mig att de som ler mest, hurrar högst och hoppar på kommando är farliga.
Händelsen ägde rum för över tjugo år sedan men damen i sammanhanget klättrade högst.
Det är nämligen så, enligt mig, att högst tar man sig om man trampar på lik.
Samma dam lyckades effektivt rensa bort alla ungdomar som sa emot och kvar fanns ja-sägarna som även de sitter på positioner i länet än idag.
Allting slätas över och skrivs om för att passa sin egen slutsats och just där är bekymret.

Jag tror att det till stora delar är såhär i alla partier.
Jag läser i tidningarna om tjafset inom S i Olofström och fick understruket att det stämmer. Jag vet inte vad som har hänt men jag vet att Jan Björkman är en av de absolut trevligaste och mest rättframma jag stött på inom det partiet.

Jag har med öppna armar blivit insläppt i ett nytt parti med oerhört högt i taket.
Jag får plötsligt vara med och förändra politiken som förs och hjälpa till att förändra. Människor lyssnar istället för att klappa mig på huvudet och säga att jag ska stå på tillväxt.
Politiken är i vanliga fall en värld som gynnar den som nickar, hoppar på kommando och umgås med rätt människor. Äntligen känner jag att det inte behöver vara så!

När jag blev gruppledare i moderaterna i Sölvesborg började jag med att anordna ett system på nätet för att allt skulle bli översiktligt. Allt lades i mappar och varenda nämnd skulle ha en egen, tillsammans med kampanjer, media etc. Nu kommer jag in i ett parti som redan har ett likadant system fast med en 2.0-version! Jag jublade när jag såg hur det var upplagt. Det finns andra som fungerar som jag!

Jag är samordnare i Blekinge och har nu varit med på mitt första distriktsmöte tillsammans med övriga samordnare i Sverige och jag kan inget annat än att säga WOW!
Eldsjälar som brinner för samma saker som jag, som vill förändra och som ser att det går att göra skillnad. Samtliga sköter ett normalt arbete vid sidan av och gemensamt är att alla har en gedigen utbildning och ett arbete i bakgrunden. De flesta har varit med i något annat parti tidigare men har gått tillsammans efter DÖ. Samtliga är oerhört insatta och jag ser det som en ynnest att få delta i detta arbete. Det går att förändra!
Det går att bli en del i gemenskapen för ett nytt Sverige.
Ett Sverige som inte ska livnära heltidspolitiker som är uppvuxna som politiska broilers utan varken utbildning eller arbete i bakgrunden. Ett Sverige med en demokrati som fungerar lika bra med betydligt färre riksdagsledamöter och politiker över lag.
Ett Sverige för den lilla människan.
Den lilla människan ska inte behöva betala för att en grupp med människor, som ofta inte har haft ett vanligt arbete, ska sitta på meningslösa möten för att ta beslut som inte känns relevanta.
Så ser det ut med både EU och Sveriges riksdag.
Det finns en politisk kraft som vill förändra detta och alla får följa MED.
Du kan förändra!

Sverige behöver fler Darkwing ducks.