söndag 27 januari 2013

Battleship


Min starka sida är inte att vara tyst. Någonsin. Inte heller när jag ser en film utan jag kommenterar väldigt gärna högt både handling och hur alla som är med i filmen ser ut. Jag vet att detta kan vara irriterande men ibland kan jag inte låta bli. Denna film var det helt omöjligt att vara tyst till! Två kvinnor i hela filmen och resten män men vem skulle klaga på det..

Jag ska helt ärligt erkänna att jag var en riktig skeptiker innan jag såg Transformers första gången. Hur töntigt kan det inte bli med stora maskiner, som dessutom bygger om sig själv, som anfaller jorden. Det krävdes en bit in i filmerna för att jag skulle totalvända.
Effekterna är bland det häftigaste sedan Matrix och därefter Inception. Jag älskar det.
Datorerna kan verkligen få allt att bli häftigt och med en stor skärm och ett hyfsat surrondsystem är upplevelsen komplett. Skaparna till Transformers har även de gjort Battleship.
 
För det första får jag skryta med att vi faktiskt har svenske Skarsgård med och efter det Rihanna. Tio minuter in i filmen skrattade jag så att jag fick ont i magen och även om den ska vara lite av det allvarliga slaget med mycket action är det humor i hela filmen.
 
I stort är handlingen om människorna på flottan Pearl Harbor på Hawaii, som skickar ut en signal till en planet liknande Tellus att vi finns. Planeten svarar med att skicka hit robotar som landar i vattnet och sedan ska ta över jorden. Det mesta av filmen utspelas till havs. Låter trist jag vet men effekterna är grymt häftiga. Utöver det, vem mår dåligt i att titta på alla dess män i uniform?
Filmen slutar precis som man tror från början men det gör ingenting för vägen dit är klockren.
Jag blev riktigt positivt överraskad!
Se den =)