tisdag 29 januari 2013

Vad var det jag sa..

Jag har alltid haft naturorientering som ett av de större intressena runt historian och musiken. Jag kan tjata om min NO-lärare på högstadiet som verkligen har varit med och format mig till den jag är idag. Använd det sunda förnuftet.
När klimathotet diskuterades så starkt för några år sedan blev många arga på mig när jag sa att de överdrev. Jag står fortfarande fast vid det jag sa då. Jorden klarar sig och det gör vi med om vi anpassar oss.Värre är det inte.
De tidningar jag läste berättade om att det kom istider med jämna mellanrum och de program jag tittade på sa samma sak. Kvällstidningar och media skrek det motsatta och tyvärr får domedagsprofeter större rubriker än forskarna så länge det inte rör sig om djur som far illa eller foskning runt hur just DIN hälsa ska bli bättre. (Annars kan du ju dö, precis som om det är något som kan undvikas: Det enda vi vet är att födseln är början på ett för det mesta långt tillstånd som oundvikligen leder till döden.)

Så. Guess what?
De har börjat dra ner alla domedagstankarna som var så vanliga innan och nu går det till och med hitta artiklar i Aftonbladet som säger att det kanske inte är så farligt ändå.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16136086.ab