lördag 5 januari 2013

Våren är här

Det där med växthuseffekten, ozonhål och den globala uppvärmningen har aldrig stört mig. Jag har alltid läst Illustrerad Vetenskap och tidningar liknande den som har visat på att det går upp och ner i temperaturerna. Jag såg ett program för många år sedan om hur de borrade ner i isen på Grönland för att se vad som fanns många kilometer ner. Genom att se vad som fanns i isen kunde de räkna ut hur varmt det varit i perioder. Enligt dem var det ingen fara. Det har varit varmare tidigare sedan blev det kallt ett tag och nu stiger det igen. Jag är inte orolig.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5398585

I Blekinge är det nu meterologisk vår. Det är så varmt här att småfåglarna får vårkänslor och jag klagar inte en sekund. Med tanke på de två fruktansvärda vintrar vi hade häromåret är vi värda lite värme. Jag älskar Sverige för våra årstider men just vintern har jag inget för alls. Jag är lycklig sålänge det inte blir kallt.
Jag tycker denna vinter har varit alldeles utmärkt. Här var snö lagom till jullovet och julafton så att barnen kunde njuta lite sen har den försvunnit och idag är det minst fem plus ute. Underbart!
Grannens magnolia knoppas och det är härligt väder ute.
Nu gäller det bara att hoppas på en varm sommar med mycket sol!