onsdag 30 januari 2013

SÅ impar du på mig!

Det har alltid funnit ideal för hur en människa ska vara för att anses perfekt. Det har alltid funnits ideer om vad man ska göra för att vara perfekt.
Mina ideer har ytterst sällan stämt överens med den stora massan.
Det finns två sätt att riktigt imponera på mig och de har en gemensam faktor: kunskap.

Kunskap inom något som för mig är viktigt såsom allmänbildning, historia, språk etc.
Att idrotta, sparka på en boll eller knuffa runt en puck, ingår inte i detta utan jag tänker tvärtom på detta. För mig är det ett sätt att ödsla kunskap som kanske funnits där innan.
Ingen regel utan undantag. Två gånger har jag fått ändra mig. Den ena gången var när Holm var med i På Spåret, killen är grymt skärpt! Den andra gången var på en bar/fik i Spanien på en semester där det visade sig att servitören var från Sverige. Hans pappa var från Turkiet och mamman från Polen (kan inte svära på att det stämmer till hundra procent men typ) men de var bosatta i Sverige och han var uppväxt i Växjö. Han spelade fotboll och hade flyttat till Torrevieja för att spela i deras lag. Han hade tid över och jobbade då extra på ett fik. Han var femspråkig. Där vände min syn på honom. Han var som klippt och skuren för sitt servicejobb och med de språkkunskaperna samt viljan att inte bara ligga och slappa på fritiden ändrade jag mig avseende honom. Ingen regel utan undantag.

Det andra som imponerar på mig är musicerande. Övermusikaliska människor som kan glädja andra med det de gör. Länken till youtube är ett exempel på någon som imponerar väldigt mycket.

https://www.youtube.com/watch?v=LPqHA_rN-qA

Killen har en röst som är fantastisk och det är för mig en tidsfråga innan någon annan upptäcker det också! När det långsamt går upp för mig att jag dessutom vet vilken det är blir jag paff.
Han minns mig garanterat inte men jag minns väldigt tydligt den lille söte killen som gjorde tvärtom vad min syster och jag sa att han fick när de var på besök.
Genom kontakten mellan mina föräldrar och hans har jag haft koll på vad han gör men inte exakt nu. Jag blir väldigt imponerad då han besvisligen är en duktig musiker men även då han valt att gå den väg han själv har velat då han har en kapacitet som förmodligen ligger långt över många andra. Jag önskar dig all lycka Pierre!