tisdag 1 januari 2013

Kvotera in kvinnor i styrelser?

Jämställdhet för mig är att det är lika. Det ska vara lika helt oberoende på kön, etnicitet och ålder. Det ska bygga på kunskap. EU-kommissionen vill att det ska lagstiftas om att få in minst 40 procent kvinnor i privata bolagsstyrelser.

http://rod.se/kvotering-ska-ge-fler-kvinnor-i-styrelserummen

Jag tror mångfalden berikar. Jag tror att det är bra om det överallt i samhället är blandade grupper. Jag tror inte på homogena grupper för att få förnyelse. Jag är dock väldigt emot att det ska kvoteras på något sätt.
Jag vill ha ett jobb på grund av mina kunskaper och inte för att jag är kvinna, blond, ung etc.

Var ska gränsen dras?
Ska vi börja kvotera in en viss procent kvinnor, blonda, pensionärer, ungdomar, kristna, högutbildade, homosexuella, ensamstående..?
Åter igen, var ska gränsen gå?

Jag har skrivit om det innan och gör det igen. Ska man söka jobb så lämna in ett papper med din utbildning och dina erfarenheter. Inget namn, ingen ålder, inget kön utan bara den kunskap som finns. Allt snack om ojämlikhet mellan könen hade försunnit för den som var bäst lämpad hade fått jobbet.
Det kanske hade blivit hundra procent män men då var det meningen.

Polisutbildningen är ett av de ställen jag stört mig på länge. Där kvoteras det in kvinnor och personer med utländsk bakgrund. Varför?
Tror de inte att kvinnor och personer med utländsk bakgrund skulle komma in på utbildningen annars? Tror de att vi är svagare mentalt eller fysiskt?
Nej, lika för alla tycker jag så jag är emot detta med kvotering.