tisdag 10 december 2013

Den orättvisa Nobelfesten.

Nej. Jag har inte blivit kommunist och anser mig själv förbisedd då jag inte fick en inbjudan till Nobelfesten idag. Jag lägger mig inte heller i vilka som får priser. Varken varför eller varför inte. Min åsikt om att det är en orättvis tillställning är det fakta att de skiljer på person och person. De sätter sig över vilka som anses ok och inte. Enligt mig gör man inte så.

Detta har varit ett ämne jag tagit upp varje år sedan 2010 då det för mig är väldigt viktigt. Allas lika värde måste vara grundbulten i allt vi gör. Att jag inte tycker som någon annan innebär inte att jag har rätt, de fel eller att jag på något sätt är bättre, eller tvärtom. Det innebär bara att vi inte tycker likadant och det är bara för alla att acceptera det.

belowtheclouds.com

Vi lever i ett samhälle där det är viktigt för alla instanser att framhäva vad mänskliga de är. De tänker på allas lika värde och vikten av rättvisa. Inga åsikter för uttryckas som på något sätt kan misstänkas främja någon form av våld eller orättvisa gentemot något eller någon.
Trots detta bjuds artister som sjunger om våld gentemot förtroendevalda in.
Trots detta bestämmer de att alla partiledare får komma utom en.

Säg att detta hade varit en annan arbetsplats eller något större evenemang, det spelar ingen roll.
Med tanke på debatten som rullar om hur vi ska uppfostra våra barn; ska alla klasskompisarna få komma på kalas? Ska du gå om du blir bjuden? Kan du bara bjuda några?

Jag är uppfostrad med att antingen bjuder jag alla eller blir det inget kalas och där var alternativen. Då var vi ändå en stor klass. Alla tankar på att särskilja vänner och bekanta togs bort innan de hade fått något större fång inne i huvudet. Det hade varit orättvist att inte bjuda ALLA och jag fungerar fortfarande exakt likadant. Hos oss är dörrarna öppna oavsett vad du tror, tycker, tänker.. eller inte.

Du kanske inte kan bjuda alla i klassen men som tjej kan du då bjuda alla tjejer i klassen och inte exakt alla. Du kan välja att bjuda alla i din gympagrupp. Detta lär gissningsvis de flesta föräldrar sina barn. Du utesluter inte någon.
Det kallas för mobbning och är något som barn lär sig tidigt är fel.
Så beter man sig inte.

Välkommen till Nobelfesten!
Du får sjunga om våld mot en förtroendevald. Helt ok.
Du kan komma från ett land som inte följer barnkommissionen eller är en diktatur. Inga problem!
Men tro inte att du får en inbjudan om du tillhör ett parti som i deras ögon är fel. Folkvalda?
Hmm.. vad betyder nu det ordet.
Demokrati? Folket har gjort sitt val..
Folkets val är tydligen inte tillräckligt bra för denna fest och jag tycker det är katastrof.
Lär barnen någonting men gör tvärtom när du blir vuxen.
Penalism och mobbning, inga problem så länge det är mot någon du inte tycker har rätt åsikter?
Det går inte att älska alla på vårt stora klot. Inte heller att hålla med dem alla, men alla har vi rätt att ha en åsikt oavsett vad den handlar om. Framfört allt, ALLA har rätt att bli rättvist bemötta och i grunden är vi alla människor, inte åsikter och utseende.

Jag bojkottar, med grund av det jag skrivit, Nobelfesten och har gjort de sista tre åren.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17863603.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17985447.ab