onsdag 18 december 2013

Kyrkoavslutningar i framtiden.

Julavslutning i kyrkan ska åter igen bli ok om regeringen får som den vill. Jag vet att det är min regering men det enda jag kände när jag hörde detta var; Välkommen tillbaka till verkligheten.
Jag har från första början inte förstått problemet med detta.

Som jag minns det säger Skolverket idag att avslutningar får vara i kyrkan om tonvikten inte läggs på det kristna budskapet. Jag har inga problem med detta och ser diskussionerna som är komna från att rektorer är rädda för att stöta sig med människor och istället backar.
Resultatet av denna feghet ser vi i bland annat fördelningen av röster till de olika partierna.
Med detta skulle det alltså egentligen inte vara någon skillnad mer än att texten ändras så att det blir klart även för de som inte har förstått hur det har fungerat.
Det är ok att vara i kyrkan.

sr.se
Att en skolavslutning ska vara i kyrkan ser jag som självklart. Jag har under alla mina år i skolan samt mina år där som lärare aldrig varit med om någon domedagsprofet till präst som ska jaga eleverna om det kristna budskapet. Det har sjungits någon psalm, som de flesta inte ens har vetat varit en det då den "gömt sig" och istället kallats för jullåt i vanliga sammanhang, och prästen har sagt något ord. Jag anser inte det vara hela världen.
Jag tycker istället det är mysigt.

I Sverige har vi haft den kristna tron sedan Ansgar kom hit. Han sa visserligen inte att alla skolbarn i framtiden skulle sitta i kyrkan när de slutade skolan men jag kan inte se varför det inte skulle gå. Det är en byggnad och inget annat.
I Sverige har detta varit en tradition under många år och oavsett vilken religion någon har kan jag inte se varför det inte skulle kunna gå att sitta i en annan byggnad än skolan. Jag räknar mig lika mycket som hindu som kristen och har inga problem på något håll.
Inte mot någon annan religion heller då det viktigaste för mig är vad jag själv tror på.
Vad jag har inom mig. Om det finns en Gud tror jag han anser det rätt oviktigt om du befinner dig i kyrkan eller inte. De som absolut inte vill behöver inte heller följa med dit.

Ibland känns det som om många är så rädda för att stöta sig med andra människor att de hellre går under. Jag är ingen konfliktmänniska mer än i trängda lägen då jag känner mig tvingad men jag kan inte se varför vi ska ändra på fungerande saker. Hur någon än gör så finns det alltid någon som inte är nöjd så det bästa måste vara att göra det flest vill och med tanke på alla protester det varit de sista åren tror jag nu regeringen äntligen är på väg att fatta rätt beslut.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=5736192