torsdag 19 december 2013

Människosynen. Eller brist på.

Mörkrädd. Det är vad jag blir när jag läser en sådan här artikel som visar på en helt fruktansvärd människosyn. Hur kan man bara tänka tanken?

dn.se
Jag är medveten om att det många gånger är så att det är jag som är för ärlig. Jag har ytterst svårt för att vara tyst när det är något jag inte tycker eller har problem med. Skrivandet har hjälpt mig en hel del för att slippa en massa konflikter men hade jag träffat på dessa människor hade jag inte kunnat vara tyst. De är värda ytterst lite i mina ögon. Inte bärplockarna, utan företagarna.

Människor har blivit lovade pengar och en möjlighet till ett bättre liv genom lönen om de kommer hit. Människor från exempelvis Thailand har kommit till Sverige för att plocka bär. I fjol var det liv om att de plockare som hade kommit hit inte fick sin lön och företag vägrade betala ut den.
Nu söker de nya bärplockare trots att de inte har gjort rätt för sig med de tidigare anställda.
Hur kan man ha en så dålig syn på andra människor?
Hur kan man behandla någon på detta sätt?

Jag kan inte förstå hur detta fungerar och hur lagen kan tillåta detta. Facket som så gärna ställer till det för de som inte är med, kan de inte hjälpa dessa människor fast att de förmodligen inte är anslutna? De förtjänar att få betalt för det jobb de har utfört.
Att det inte har funnits några bär kan inte de hjälpa.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5734056