lördag 7 december 2013

Sverige, Sverige älskade land..

Terror är vardagsmat för minkfarmarna. Det är rubriken på denna artikel och jag tycker det är fruktansvärt. Inte att det finns minkfarmar utan att det finns de som inte kan acceptera att detta finns i Sverige, är lagligt och att det är en näring precis som många andra.

Jag är fullt medveten om att minknäringen inte är någon stor fråga för de flesta då den är koncentrerad på några få ställen i vårt land. Ett av dem är Listerlandet där jag har förmånen att bo.

Med jämna mellanrum brukar det komma några och förstöra för dessa farmare. De tar sig in där, släpper ut minkar och förstör. De har varit inne och fotat mitt i natten utan att förstå att de stressar djuren. De organisationer som säger sig värna om djurets bästa ser till sig själv och sina egna tycken men inte djurets.

stadsauktion.se
I dagens riksdag finns det en majoritet för att behålla minknäringen men skulle det bli ett maktskifte kommer det innebära ett förbud. Det betyder att den nuvarande oppositionen tänker gå in och förbjuda en viss näring. Vad händer då med andra näringar och var ska gränsen dras?
Många röster höjs för att just det som räknas som "Lyxkonsumtion" ska förbjudas. Alltså exempelvis päls. Kan det ha att göra med att många inte har råd med en minkpäls? Den räknas som lyx?
I mina ögon kan det inte bli mycket naturligare än att bära päls.
Jag hoppas att de som har det som anledning inte använder några tillverkade material som många gånger finns i kläder. Det är absolut inte bra varken för miljön eller djuren.

Om en näring ska räknas som lyxkonsumtion.. vad är då nästa sak som förbjuds?
Färsk fisk är inte det billigaste. Det ska kanske också förbjudas?
Kött är inte heller billigt men ska vi förbjuda alla att äta kött då?
Eller det är inte ok att ta pälsen från ett djur där bara pälsen används?
Det kanske egentligen är så att dessa människor vill börja äta mink?

Många förstår inte hur viktig minknäringen är för Sölvesborgs kommun.
Minkarna äter många gånger det som blir över av fisken som vi människor inte vill äta och det genererar en kedja i vårt samhälle där många är sysselsatta i en tid av hög arbetslöshet.

Vänsterns Jens Holm är en av de som mest frekvent motionerat i riksdagen om att förbjuda eller försvåra. Jag tänker tvärtom. Sverige har med all sannolikhet en av världens bästa djurlagar som verkligen ser till djurets bästa. Genom att förbjuda det i vårt land flyttas djurhållningen till andra länder utan det regelverk vi har. Är det för djurets bästa?
Eller dessa människor tänker bara precis på sig själv och sin närhet?
Det finns länder i världen där man skjuter av gatubarnen. Gör något för dem istället!

Jag tycker det är sjukt att farmarna inte får vara ifred och göra sitt jobb.

http://www.expressen.se/kvp/terror--vardagsmat-for-minkuppfodare/
http://www.svenskmink.se/?page_id=7