söndag 15 december 2013

Pågatåg till Blekinge!

Äntligen! Efter att Karlshamn tvekat i omgångar och inte velat har de nu äntligen ångrat sig vilket innebär att halva Blekinge kommer få Pågatåg!
Bron mellan Sölvesborg och stadsdelen Ljungaviken.
Sölvesborg kommer få halvtimmestrafik till Kristianstad och Skåne vilket innebär en oerhörd förbättring för alla som vill pendla. Med tanke på Sölvesborgs nya bostadsområde Ljungaviken kommer detta höja inflyttningsvärdet väldigt mycket. De som väljer att flytta till min kära hemkommun kommer nu kunna jobba i Lund och ändå inte ha längre pendlingstid än vad som räknas som normalt i de större städerna med omnejd.
Vi har cirka tio mil till Lund och ungefär lika långt till Karlskrona.

Jag som har varit student på Kristianstad högskola men valt att bo kvar i Sölvesborg upplevde många gånger att pendling var otänkbart med de få avgångar det var då. Nu skulle det utan problem kunna byggas studentlägenheter även i Sölvesborg för pendlingsavståndet blir inte längre några problem.

Tingshuset av Gunnar Asplund.
Jag tror att detta kommer bli ett stort lyft för västra Blekinge med många möjligheter till nya invånare! Sölvesborgs mål är att bli över 20.000 invånare till 2020 och detta ger oss en chans att nå dit. Inflyttningen till Ljungaviken har gått betydligt bättre än förväntat och om jag inte minns helt fel är arton tomter sålda och lägenhetskomplexet som är färdigbyggt helt uthyrt.
Detta är bra för vår kommun!

Har du aldrig varit här?
Då tycker jag du ska komma hit och göra ett besök!
Sölvesborg är en vacker medeltidsstad med Europas längsta gång och cykelbro. Vi har en fantastisk natur både med stora bokskogar och fina stränder. Besök Hanöhus i fina Hällevik eller varför inte ta en promenad i något av våra naturreservat?
Sölvesborg!
Vi har många små fiskelägen och mindre marinor. Ta båten till Hanö och besök en bit historia då Lord Nelson varit här tidigare och vi har ett par kolerakyrkogårdar. Hanö är dessutom fyllt med konst och den som inte är intresserad av det kan leta upp drakmärket eller vila ut på Vinnhallarna.
Sölvesborg är fantastiskt!
Välkommen hit! (Nu kan du snart åka Pågatåg hit!)

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5730408
http://www.karlshamn.se/sv/Karlshamn/Bo/Nyheter/-Karlshamn-valkomnar-Pagatagstrafiken-/