fredag 20 december 2013

Bensin för 45 kronor/litern?

Hur mycket är bilen värd för dig? För mig är den ovärderlig och jag tycker bensinpriset är för högt som det är idag.

Diskussionen om bensinpriset kommer med jämna mellanrum. Det sägs att vårt fossila bränsle håller på att ta slut och jag är ingen forskare som kan säga om det stämmer eller inte. Jag vet dock att jag även har hört att nya källor hittas med jämna mellanrum och att det som finns idag, om vi inte hittar mer, kommer räcka i ungefär femtio år med dagens förbrukning.

Jag tycker det är viktigt att Sverige ska dra sitt strå till stacken för miljön. Miljön är viktig både nu och för framtiden men att som den rödgröna röran vill, höja bensinpriset ytterligare, gör bara att vi människor på landet kommer tvingas flytta in i storstäderna för att kunna överleva. Vem ska då njuta av vår natur?

expressen.se
Jag anser inte heller att Sverige alltid ska vara hela världens dåliga samvete. Vem som helst som har rest runt på vårt runda klot är medvetna om att vi är väldigt miljömedvetna och gör mycket för naturen. Jag hade inte blivit förvånad om bensinpriset hade höjts till helt makabra höjder när USA fortfarande inte har halva vårt pris. Jämför USA och Sverige. Det görs ofta i både positiva och negativa sammanhang. Om nu de ska vara en superstat som vi ska se upp till, borde inte de gå i bräschen för miljön då?
Sverige är ett litet land i det stora hela och vi kan inte alltid tro att vi är en schäfer när vi egentligen knappt kan räknas som någon liten hundras. Vi ska självklart dra vårt strå till stacken men det måste finnas gränser någonstans.

En ny bil släpper inte ut så mycket farliga ämnen som en gammal men för att köpa en ny måste man ha pengar. Med den arbetsmarknadspolitik Moderaterna för finns möjligheten. Med alla nya rön som kommer om en ljusnande framtid kommer ännu fler av oss att kunna köpa miljövänliga bilar då fler får arbete.

Jag köpte en ny bil i somras då jag bestämt mig för att aldrig någonsin ha en gammal bil då fördelarna med en ny överväger. Det blir dessutom billigare i längden. Jag köpte då självklart en miljöbil då jag i hela mitt liv varit väldigt miljöveten och försöker göra det lilla jag kan för att förbättra för den jord vi alla lever på. Det är inte alltid stora saker men många bäckar små..
Jag är dock inte beredd att betala mer i bensinpris för att storstäderna ska få fler bussavgångar som miljöpartiet vill. Det finns en anledning till att det till största delen är storstadsmänniskor som röstar på dem. De tror väl att deras samvete ska lättas lite.
Jag är en landettjej och kommer alltid vara.
Jag älskar att köra bil och vill kunna fortsätta med det!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5735321
http://www.svd.se/naringsliv/miljomal-kraver-hojda-bensinpriser_8808540.svd