torsdag 26 december 2013

Barn och kvinnojouren full under julen.

Det är fler män än kvinnor som misshandlar varje jul. Det är många barn som råkar illa ut. Detta är anledningen till att barn och kvinnojourerna är fulla under julen och det gör så ont i mig. Jag har alltid mått dåligt och tyckt synd om alla de som inte har det som jag har haft det.
Jag har mina problem och har inte levt ett fläckfritt liv men jag har aldrig behövt söka denna hjälp som tur är. Det är en fruktansvärd upplevelse för dessa människor att den högtid som ska vara barnens blir till en familjekatastrof.
Hur ska de barn som hamnar i denna situation kunna lita på en man igen?
Ärr kan sitta väldigt djupt.

kvinnojuren.se
Jag har sedan tidig barndom minnen om att jag vill hjälpa andra människor. Jag har alltid tänkt att jag ska flytta utomlands för att kunna hjälpa några av alla de som behöver hjälpen. Planer och idéer blir inte alltid som det är tänkt men det går då att göra sitt bästa av det som finns.
Stadsmissionen och kyrkan är två räddare i nöden under julen. Både för ensamma människor men även de som behöver fly från någon och inte vet var de ska ta vägen. Tyvärr kan de inte ha öppet dygnet runt men en stor del av tiden då många behöver dem. Jag har tänkt att jag till nästan år ska försöka trycka in ett par timmar i mitt schema även här. Allt man kan göra för att hjälpa någon annan är bra. Allt som kan göras för att någon annan kan må lite bättre.

Jag är ofta, och är en, väldigt kritisk person till straffen som finns i vårt land. Jag tycker inte de är tillräckligt effektiva och många gånger anser jag att den straffsats vi har är patetisk. Att misshandla en kvinna eller barn innebär många gånger att ord står mot ord vilket inte ger något straff. Många gånger vågar inte kvinnan själv anmäla och när det görs och det blir en fällande dom är straffen inte höga. Inte tillräckligt höga. Det är i och för sig inga straff i Sverige enligt mig.
Om man tänker vilket lidande det blir för främst barnen borde det sättas i förhållande till straffet. Barn kan leva med detta i ett helt liv. Det kan smitta av sig på dem och ändra hur de beter sig som vuxna och lagen måste då visa alla dessa att det är fel det de har blivit utsatta för.

Tyvärr kommer det nog alltid finnas de som har detta problem och tror att våld löser problem. Det syns inte utanpå vilka dessa personer det är men vård, anhöriga och vänner måste bli bättre på att anmäla i kombination med att straffen för detta borde vara högre.
Att jämföra straff är i mångas ögon hemskt men för mig är det värre att misshandla någon än att lura staten på skatt. Tyvärr syns inte detta i straffsatsen och det tycker jag är fel.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=5742276