måndag 16 december 2013

Extremismens sidor.

Höger eller vänster. Det spelar absolut ingen som helst roll vilken sida av extremismen någon står på för i mina ögon är de exakt samma även om det många gånger känns som om media gör skillnad på dem. Tillhör du extremvänstern eller extremhögern är du för mig samma skrot och korn.
AFA eller Svenska motståndsrörelsen.
Människor som inte har hittat något annat sätt att få uppmärksamhet på i livet än att terrorisera och förstöra för dem som har en åsikt och vill visa den fredligt.

Om någon vill demonstrera. Gör det.
I Sverige är det helt ok att demonstrera mot precis vad som helst och jag har inga problem med det.
Jag har dock stora problem med de människor som inte accepterar detta och känner att de kan sätta sig ovan lagen.

Denna artikel handlar om nynazister som går till en attack mot människor som gick i ett fredligt demonstrationståg. Varför?
Vad kan de få ut av detta mer än avsky från alla normala människor?
Det finns inte ett demokratiskt valt parti i Sverige som skulle ta i dessa personer med tång.
Att kasta saker mot barnfamiljer är bland det sjukaste man kan göra.
Barn kan aldrig, inte under några omständigheter, hjälpa vad deras föräldrar står för eller tycker och ska inte utsättas för någon form av våld.

Jag tänker såhär. Om någon vill demonstrera med åsikter jag inte tycker om. Ignorera dem.
Uppmärksamhet är precis vad de vill ha och det värsta som kan hända någon eller några som vill ha detta är att andra människor ignorerar dem. Låtsas som att de inte finns.

Wikipedia
Härom året kom ett helt gäng med människor som skulle protestera mot minknäringen. Utklädda och maskerade med stora skyltar kom de från hela Sverige för att tåga mot det som de tycker är fruktansvärt. De människor som tog sig dit för att titta på dem stod helt tysta och skakade på huvudet åt dem för att sedan åka hem. De har sin rätt att demonstrera så gör det men det blir jobbigt för dem när ingen reagerar mer än ett huvudskak som säger "Gör något åt era liv istället och skaffa ett jobb."

Jag kan inte förstå hur någon kan lägga ner energin för att förstöra för något parti som vill demonstrera eller hålla ett torgmöte. Låt dem göra det och håll er hemma om ni inte gillar deras åsikter. Gå inte dit och förstör för då blir det istället synd om dem. Alldeles för få människor verkar ha hört det där att "Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det." Alla människor har lika värde och jag lägger ingen större värdering i vad andra människor tycker eller står för. Låt dem bara vara ifred!

Alla som över huvud taget maskerar sig i ett demonstrationståg borde tas bort och varenda en som kommer för att förstöra en av de finaste rätterna vi har i Sverige, skulle låsts in ett tag.
Människor som inte kan acceptera andra människor bör hålla sig så långt bort från andra som möjligt. Inte springa efter dem och kasta saker.
Och har du ett behov av att kasta sten, ta dig till havet och kasta "mackor".
Mycket trevligare.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=5734163