tisdag 31 december 2013

Gott nytt år!

Nyårslöften har diskuterats och jag har några jag fortfarande önskar hade gått i uppfyllelse sedan förra året. Jag skulle exempelvis fortfarande vilja bli vampyr och leva för alltid. Helst med Edward från Twilight såklart. Inte speciellt realistiskt men å andra sidan är det få nyårslöften som är det när man tittar tillbaka. Ytterst få uppfylls så därför bestämde jag mig för några år sedan att jag lika gärna kunde önska vad jag ville så just vampyr har nog återkommit de sista fem åren.

Jag tror inte på nyårslöften i den bemärkelse de är tänkta utan tror på människans egen kraft att förändra det de kan vilket jag tror krävs annat än ett löfte vid tolvslaget när de flesta är rätt överförfriskade. Det finns många personer jag önskar tillbaka till detta livet och saknar varje dag men det ligger inte i min kraft att påverka detta. Jag tror att förändringar kan ske precis när som helst bara en person verkligen har bestämt sig.

2013 har varit ett fantastiskt år på många sätt. Jag har spenderat det med familj och vänner och familjen blev inte bara en person större utan två. Jag har snart nått ett av mitt livs delmål med en trädgård som, kostat skjortan men, snart lever upp till de förväntningar jag har. Jag har ägnat mycket tid åt musiken och alla de människor runt den som är helt fantastiska.

Ikväll ska jag sjunga om Kinas fria folk för min vän som inte längre är här och som skrattade när han fick mig som inbiten Moderat och kapitalist att sjunga om diktaturen Kina som en föregångare men för mig är det en sång. Den påminner dock om honom. Jag ska spela musik från alla de år och den tid jag spenderat i älskade Spanien och för dig som inte längre är en del av det gäng vi en gång var.

Ibland ägnar jag mer tid åt att sakna den tid och de som funnits i mitt liv än det som komma skall. Jag skall dock även se framåt för jag har ett totalt fullspäckat år framför mig. För alla de som är politiskt intresserade innebär 2014 kaos. Vi har två viktiga val framför oss.
Politiken är viktig för mig då det finns saker jag vill förändra. Jag har sedan femton år tillbaka en kalender där jag skrivit upp de saker jag vill förändra i Sverige. Vissa saker har förändrats men andra inte. Min stora drivkraft är, och kommer alltid vara, allt som rör barn. Barnets bästa är något politiker, tjänstemän och olika organisationer gärna pratar om men sällan lever upp till som jag ser det. Jag vill ändra de lagar och det som jag anser fel och det är min stora drivkraft till riksdagen.
Jag kommer 2014 satsa allt på att ta mig in i Sveriges riksdag.
Jag har under fyra års tid varit ersättare utan att behöva närvara.

hrf.se
Till skillnad från hur många andra tänker ser jag inte en familj som ett "problem" utan som en styrka. Familjen är den som, ska ge kraft och hjälpa till när det är jobbigt. Små barn tar sin tid men med en riksdagsplats hade jag varit hemma mer än vad jag är idag. Ett liv är inte så långt och barnen kommer alltid vara det som prioriteras först. Jag är dock inte beredd att sätta mig rakt upp och ner och vara mammaledig och har aldrig varit intresserad av detta. Jag är en rastlös person som arbetat i hela mitt liv vilket jag kommer fortsätta med så länge jag är frisk och kan. Jag vill ha många järn i elden och trivs bäst så.
Nästa år börjar jag läsa in de ämnen jag tycker fattas i min lärarutbildning och det första blir idrott och musik. Planerna är att sedan parallellt läsa in fler ämnen plus ytterligare en utbildning.
Jag kanske aldrig får användning för det men kunskap är aldrig fel.
Kunskap är ett sätt att hålla hjärnan igång.

Jag kommer 2014 satsa på riksdagen med den person jag är och inget annat. Jag är en väldigt enkel människa i mig själv som ser andra människor för vad de är och inte vad de röstar på, vilket ursprung eller vilken religion de har, hur de ser ut. Jag kommer inte anklaga någon annan för att tycka eller tänka något utan gå efter vad som finns svart på vitt och vad personen i fråga själv säger. Jag kommer inte döma någon ohörd. Jag kommer inte anta att andra säger saker men menar något annat. Möjligt att jag kan kallas naiv för det men allt annat är för mig att vara paranoid.
Jag hoppas att andra kan se mig för den jag är och varför jag gör de val jag gör.
Jag kommer alltid stå för vad jag tycker och oavsett vad andra tycker om det kommer jag stå kvar. Jag tror att en person som jag behövs i riksdagen och jag tror att förändringar är på väg. Jag hoppas 2014 och framåt blir det år när människor lär sig att sätta sig in i vad saker handlar om innan de har en åsikt som de prompt för fram. Jag hoppas detta blir året när alla lär sig acceptera att skogen inte är full av enbart skönsjungande fåglar, men att alla ändå behövs.
2014 kommer åtminstone jag, fortsätta att se människor med vad som kallas ett barns ögon. Jag ser hellre det positiva än negativa.

Min uppmaning till er är att gå och rösta i nästa års val! Det är det viktigaste ni kan göra och är er demokratiska rättighet! Utnyttja den! Oavsett vilket parti ni röstar på, kommer jag respektera ert val. Just DU vet bäst vad du tycker, känner och tänker och jag är övertygad om att det kommer bli bra.
Må bästa parti vinna!

Jag hoppas att alla har något trevligt att se tillbaka på och önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!