måndag 6 juli 2020

Asylrätten är inte förhandlingsbar?

Världen är full av rötägg.
De största av dem är de som känner till hur man ska utnyttja system som är byggda på tron om att människor alltid gör sitt bästa. Sveriges system ser ut så.
Det bygger på att människor gör rätt för sig, arbetar och lever ett korrekt liv.
Tyvärr är det många som inte sköter det, men så länge de flesta gör det så fungerar det.

Mängder av socialdemokratiska politiker har nu skrivit på ett upprop om att asylrätten inte ska vara förhandlingsbar. För mig betyder det att de bör byta parti, för regeringen verkar inte gå på samma linje.
svt.se

Självklart ska vi hjälpa människor!
Vi ska dock hjälpa människor till en viss grad, ge dem en chans och sedan är det upp till dem att leverera. Att komma till oss och sedan bara leva på vårt system, det är helt fel och jag hade velat se betydligt hårdare regler.

Nummer ett är att du som invandrad självklart ska få ta din familj till Sverige! MEN, du ska också försörja den. Meningen är inte att du ska ta hit en stor familj som sedan ska leva på bidrag utan du ska visa att du kan försörja dem och kan du inte det får du välja att leva utan dem, eller med dem när du väljer att åka tillbaka.

Nummer två måste vara att bidrag som går till barn i Sverige, vilket då också gäller barn som kommit till Sverige från ett annat land eller fötts av människor födda i andra länder, borde få barnbidraget villkorat. Faktiskt alla bidragen. Med det menar jag att pengarna inte ska kunna lämna detta landet och om det är barnbidraget, så bör det läggas så att det verkligen går till barnen.
Min uppfattning är nämligen att pengarna skickas till hemlandet och sedan kan inte barnen vara med på diverse aktiviteter som de har rätt till.

Nummer tre är att samtliga som kommer till Sverige ska testas.
Du ska klara av vårt språk inom ett år och därefter få avlägga ett kunskapsprov i vad det innebär att bo och leva i Sverige. Du får självfallet ha din egen religion och kultur kvar, men du ska förstå att dina barn nu växer upp i vår miljö och här är de fria att själv välja sitt liv.
Kvinnor har rätt till precis vad de vill här och mannen är inte överordnad kvinnan.

Nummer fyra måste vara att de som inte klarar av kraven som ställs på dem, inte ska få svenskt medborgarskap och ska få en minimiersättning som i princip gör att de hellre väljer att flytta. Alternativet ska nämligen vara arbete. Alltid, i alla lägen, ska det löna sig att arbeta. Ingen ska kunna sitta och plocka ut tusentals kronor i bidrag. Speciellt inte när de inte själv har arbetat sig till det.

Nummer fem måste vara att vi som land inte ska ha ett rykte om oss att ge allt till alla. Det gör vi genom att byta ut regeringspartierna och sätta en ny agenda i Sverige.
Det gör vi garanterat inte med det som socialdemokraterna nu önskar.
För, självklart vill vi att alla ska ha det bra, men det går inte om vi ska dela ut de pengar som finns till resten av världen och sedan låta dem som arbetat in dem sitta som i ett fattighus.

Nummer sex måste vara att samtliga de politiker som sitter och tänker att alla ska ha fritt blås in i Sverige med nuvarande bidrag, bör skatta betydligt mer än vad de gör idag. De personligen bör nämligen ta ansvar för de människor som släpps in och det bör innebära att de kan släppa i princip hela sin lön och leva på miniminivå tills alla de som kommer hit är självförsörjande.
Smakar det så ska det kosta.
Det ska inte vara så lätt att göra av med andras pengar och inte sina egna.

Asylrätten ska, återigen, inte vara förhandlingsbar.
Kraven för att få vara här är det dock och människor som vill arbeta, sköta sig och tänker se till att deras barn och de själv blir en del av vårt samhälle, välkomna hit!
Övriga kan stanna där de är.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/s-politiker-i-gemensamt-upprop-om-asylratten
https://www.farr.se/sv/vad-vill-farr/asylratten-i-sverige