fredag 21 augusti 2020

En turbulent vecka..

Fyra Sverigedemokratiska ledamöter avgår i Bromölla.
Jag bor inte i Bromölla så för mig spelar det ingen roll.
Jag är dock inte förvånad, för den som någon gång har varit inne i den politiska världen vet att riktiga vänner befinner sig på andra platser än just där.
I samma parti är det omöjligt att ens lita på någon.
I samma sekund något inte faller i smaken kommer det en kniv flygandes eller låtsas de in i det sista att de ska stötta i alla lägen. Det är dock glömt när det kan gynna den egna personen.
I efterhand sitter man sedan och skrattar, hånar och lever gott på skattebetalarnas pengar fast att man lyckas med konstverket att inte göra någonting.
Att man själv definitivt inte lever som man lär, det bryr man sig inte om.
Vad som händer i Bromölla kan jag bara gissa mig till, men jag är inte förvånad.
solvesborg.se

Sölvesborg har nu fått en ny bibliotek- och kulturchef.
Stort välkommen till Anders Nylandet!
Jag hoppas att du inte ger upp utan istället försöker att även utbilda dem i kommunen som tar viktiga beslut. De har nämligen inte förstått vikten av det jobb som du har framför dig.
Robespierre sägs ha sagt att "Hemligheten bakom frihet är att utbilda folk, medan hemligheten bakom tyranni är att hålla dem i okunskap".
Han levde visserligen som han lärde, men över tvåhundra år senare så är det fortfarande ett faktum.

Självklart kan man ha olika syn på vad som är kultur, vikten av den och tänket kring biblioteken är allmänt känt i min hemkommun. Där vill jag att Anders ska göra skillnad.
Lenninger gjorde ett fantastiskt arbete och jag hoppas att Anders fortsätter på samma bana.
Biblioteket är en oerhört viktig plats för många människor.
Utom för dem som tar beslutet att stänga.
Vi hamnar då i Robespierres tänk.
Okunskap är grunden för att driva en politik som ingen ifrågasätter för det är just det, ifrågasätt inte.
Makten kan vem som helst med ett slipat munläder skaffa sig.
Utbildning och arbetslivserfarenhet slår i min värld mycket högre.
Du kan nämligen aldrig läsa in erfarenhet.
Du kan visserligen praktisera för att få ett hum, vilket jag införde i Sölvesborg, men du får ändå inte en sammanfattande uppfattning.
Utbildning kan man tycka vad man vill om, men utbildning är grunden för att se samhället från den sidan. Du kan vara slipad ändå, men det kommer alltid vara luckor.

De politiska broilers som finns inom alla partier, är det egentligen synd om.
Tanken är inte att man ska ta sig högt upp innan man åtminstone har arbetat i några år och då helst på olika ställen utanför den politiska världen. Det är de facto låtsasjobb.
Där hittar du nämligen inte äkta människor utan personer som agerar skal åt vad som förväntas av dem. Fruktansvärt tragiskt.
Det gör också att när någon för fram ett totalt idiotiskt förslag så nickar alla andra bara med. Man faller in i kören istället för att tänka till och använda sin erfarenhet.
Sin utbildning.
För mig är det oerhört sorgligt för det är alla andra som blir lidande.
Biblioteken och musikskolan förblir stängda.
Människor som anser att världen bör ta på sig munskydd och sprita sönder sig, gör det inte själv. För det är just det. Man skyller stängningarna på att man tänker på andra människor, men själv lever man inte på samma sätt.

Om man anser att hela Sverige bör stängas ner och att alla kommunala inrättningar ska bära munskydd, så bör man förstå att ingenting i världen hindrar just dig som tänker så att faktiskt täcka munnen. Jag betvivlar dock att alla Sverigedemokrater ständigt har munskydd.
Inte de som bestämmer heller, för hade de vetat hur det känns att gå i dessa så hade de inte ansett att alla andra skulle göra det.

Anders Nylander; Ge inte upp och ge järnet!
Sölvesborg behöver en driven chef inom detta område.

https://www.mynewsdesk.com/se/solvesborgs_kommun/pressreleases/anders-nylander-tilltraeder-som-biblioteks-och-kulturchef-i-soelvesborgs-kommun-den-16-oktober-3027268