torsdag 13 augusti 2020

Politisk prestige i Sölvesborg?

En framtidsspåning kommer här:
Trots vad människor som faktiskt tycker om kultur tycker, känner eller tänker, så kommer Samstyret att fortsätta hålla biblioteket stängt.

Detta är min gissning när nu tiden börjar rinna ut för det förslag som drevs igenom innan sommaren. Då beslutades det att biblioteken i Sölvesborg skulle stängas ner för att människor skulle skyddas från covid-19.
Trots att all form av sunt förnuft säger att det är en omöjlighet att just biblioteken är en smittohärd, så var det viktigare att få en rubrik i media än att ta ett vettigt beslut.
Helst ska allt stressas på så att man kanske kan få en blänkare i någon av kvällstidningarna.
Sölvesborgs bibliotek.

Jag hoppas att alla som röstar funderar över detta.
Det översta toppskicket i kommunen, som är de som tar beslut, anser sig vara smartare än de absolut flesta människor som bor här.
Det är kontentan när inga restriktioner sätts in för övrigt och inga protester hörs. Det går att plocka ut listorna på hur mycket böcker enskilda individer lånar och min gissning är att bokintresset är relativt lågt hos dem som anser att de har mer kunskap än alla andra. Smittskyddsexperterna som styr i Sölvesborg kommer garanterat fortsatt stänga biblioteken och musikskolan.
För mig handlar det om en politisk prestige snarare än kunskap och skyddsinstinkt.

För det är just det.
Om man vill skydda kommuninvånarna och våra äldre - då tycker jag att man ska leva som man lär. Det bör betyda att ingen av de styrande i kommunen besöker fullbelagda stränder, Systembolaget, åker utomlands, fullsatta mataffärer, går på fest eller rör sig någonstans.
De bör inte heller ha haft någon utanför den vanliga umgängeskretsen i närheten av sig själv.
Det skulle ju bli hyckleri om man anser att man vet bättre än vuxna människor och stänger biblioteket, men sedan lever på ett annat sätt själv.
Att ta sådana beslut över andras huvud, det är det som det förra styret kritiserades för.
De visste bättre än oss vanliga invånare.

Fortsätter kommunen stänga de instanser som har varit stängda, så visar det på ett totalitärt tänk där enskilda individer plötsligt tar beslut som inte drabbar dem själv men alla andra.
De anser sig isåfall vara smittskyddsexperter och kombinerar detta med överförmynderi.
I Sölvesborg kan du köpa alkohol, mat, ligga på stranden och gå ut och äta... men du får inte låna böcker eller spela musik.

För er som eventuellt skulle anse att en fortsatt stängning är bra, så hoppas jag att ni inte besökt något av ovan nämnda för min totala dumhet säger nämligen att risken för att bli smittad av corona i Sölvesborg är som högst på exempelvis stranden.
Där ligger människor som packade sillar.

Det är för mig skrämmande när enstaka individer sätter sig själv på höga hästar och sedan låter alla andra leva med besluten som tas. Då är det inte längre någon demokrati.
Politik ska inte handla om prestige, utan om att lyssna på vad medborgarna vill.
Om en förlängning av stängningarna genomförs (de anser nämligen att en-till-en-undervisningen i Musikskolan med är en fruktansvärd smittohärd) så får vi hoppas att leden är täta för jag kommer fråga alla om de står bakom beslutet. Jag vet att det finns många vettiga människor och jag betvivlar att de tar så ogenomtänkta kommunistbeslut.
Tar man ett fortsatt stängningsbeslut så är man likadana som sittande regering, som ständigt vet så mycket bättre än dig, än vad du vet själv.

Någon dag till och sedan får vi veta.
Tänker Sölvesborgs kommun sätta politisk prestige först eller lyssna på invånarna?
Öppna biblioteken!