onsdag 27 januari 2016

Dags att fördöma alla poliser?

Antingen har alla poliser blivit rasister, eller har alla yngre män nu bytt beteende. Var är ministern som ska gråta ut i tv och berätta att alla yngre män i Sverige faktiskt beter sig på detta sätt?
Det är ju inte ok att peka ut en enskild grupp individer i vårt samhälle..

Polisen, både i Stockholm och Göteborg, vittnar om att de nordafrikanska gatugängen har blivit en totalt ohållbar situation för dem. Polisen vittnar om att de inte är tonåringar även om det är vad som sägs i media. De är yngre män som har ett fruktansvärt beteende mot andra människor, speciellt kvinnor, de stjäl och de lever på gatan. De försörjer sig alltså på att ställa till det för andra människor och polisen är enligt artiklarna oerhört trötta på att plocka in dem för att sedan bli tvingade till att släppa dem och sedan plocka in dem nästkommande dag för samma sak.

Det har hänt något de sista två veckorna och nu tar till och med Svt upp frågan om de "nordafrikanska gängen". Uppdrag Granskning hade ett helt avsnitt om detta för en bra tid sedan men då sades inget utan debatten har åter igen blossat upp med händelserna i Stockholm och Köln.
Vad ska vår minister säga nu?
sydsvenskan.se

De bestämmande i Sverige ser hellre att vi beskyller alla män för att vara ofredare istället för att peka ut en grupp så hur ställer sig nu Romson till polisens uttalande?
Är det bara män från Nordafrika som beter sig såhär i grupp?

Jag tycker detta är skrämmande och jag är glad åt att barnen fortfarande är så pass små att de inte vill ut och härja på helgerna för det hade blivit konflikter. De kommer inte få gå ut när risken är att de ska stöta på människor med ett sådant levnadsmönster (samma betydelse som ordet kultur för de som inte vet) att de tror att kvinnor är något man kan behandla som man vill, att andra killar ska misshandlas och rånas. Aldrig.
Jag är nu, mer än någonsin, tacksam över att bo på landet.

För några år sedan var jag just på varuhuset som är omnämnt i Göteborg men jag gick därifrån relativt snabbt då det redan då var stora gäng som hängde överallt. Jag kände mig inte säker och gick hellre därifrån än riskerade att utsättas för någonting. Jag hade samma känsla på Göteborgs tågstation. Jag har aldrig blivit ofredad eller utsatt för något men obehaget kände jag. Det kan vara jag som är överkänslig och folkskygg men det var min upplevelse och den är svår för andra att lägga sig i.

Jag är så tacksam över alla de poliser som orkar arbeta med detta och som inte ger upp trots hårda arbetsförhållanden och dåliga löner. Att bara behöva utsätta sig för detta varje dag är fruktansvärt. Jag hoppas uppgörelsen med Marocko kommer snart för att polisen sedan ska kunna omhänderta och skicka hem alla dessa män som terroriserar delar av Sverige. Detta tillsammans med tvånget på en ID-handling när man kommer till Sverige sätter stopp för att de ska dyka upp igen.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/polisens-larm-vi-gar-pa-knana-nu
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vast/polisen-peter