söndag 3 januari 2016

Just det, de är INTE medeltida.

Saudiarabien statuerar ännu en gång exakt var de står i frågan om mänskliga rättigheter. Detta land som precis startat upp ett muslimskt uppror mot de fruktansvärda IS. Landet som krävde en plats i FNs råd för mänskliga rättigheter.

Jag är ingen diplomatiskt person och har nog aldrig varit. Jag dömer ingen för något de själv inte har gjort och på samma sätt kommer jag inte hylla någon för något de inte har gjort. Jag är Moderat och har ingenting för övers till den sittande regeringen. Wallström har dock helt rätt i sitt uttalande om detta extremt bakåtsträvande diktaturland, de ÄR medeltida.
Det finns inget annat ord som på samma sätt beskriver vad de gör.
Inte nog med att de hänger människor som kritiserar dem, de låter kropparna hänga kvar för att visa hur fruktansvärda de är.
svt.se

47 människor miste igår livet på grund av bagateller. Bagateller som inte ens hade gett en böteslapp i Sverige. En av de avrättade hade uppviglat mot regimen. Vad hemskt!
Han höll alltså inte med diktaturen om att deras fasoner var de rätta?
Ville han ha fria val med!? Hujedamej..

Att beskriva Saudiarabien som medeltida räcker inte. Saudiarabien är ett land som på grund av sin olja kan bete sig och göra som de vill. Ett land som styrs av en kungafamilj som enbart ser sina egna intressen.

Avrättningar över huvud taget är en katastrof som jag ser det. Ingen ska behöva genomgå det och om straffet ändå skulle finnas ska det genomföras på de som begått ett riktigt grovt brott. Många gånger anser jag dock att ett livstidsstraff är värre än ett där du får börja om med en gång. Lås in de riktiga brottslingarna med bröd och vatten, de som kan rehabiliteras ska de göra det med och de människor som har en egen åsikt, dem ska de hylla.
Det finns inget som driver ett land framåt som en demokrati då det ska visa på folkets vilja, inte en enda familjs.

Hade jag fått bestämma hade all kontakt med detta land upphört. De visar gång på gång att de struntar blankt i alla mänskliga rättigheter, alla former av hjälp och de bryr sig inte om någon form av jämlikhet. Saudiarabien skulle isoleras då de upp på allt detta begär höga poster inom en förenad nation som står för det motsatta av vad detta land vill.
Måtte Wallström aldrig ge sig i detta.
Saudiarabien är medeltida.