söndag 24 januari 2016

"Misstänker att det är väderrelaterat!"

Jag skrattar rakt ut!
SJ har gjort den smarta slutledningen att problemen med deras stillastående tåg har med vädret att göra. Grattis! Är det inte för kallt så är det för varmt, eller för blåsigt. Det finns alltid en anledning till att ett tåg är sent och varje gång jag hör något om att det är problem med svenska tåg, tänker jag på den Youtubefilm som finns från Ryssland. (Bifogad)
Du kan inte ens se hur naturen ser ut på grund av all snö, men tåget tar sig fram!

I vuxen ålder har jag aldrig varit med om att det har gått ett endaste år utan att denna diskussion har varit uppe; tågen sår still!

Jo, jag förstår skillnaden mellan ett lok med snöröjningstillbehör framför och ett vanligt tåg i Sverige. Rätt uppenbart fungerar dock bara den ene av dem. Varför inte försöka anpassa tågen till det svenska vädret istället för att skylla varenda försening på vädret?

Att fastna i ett tåg när det är 35 minus ute är garanterat ingen höjdare. Med de köldgraderna är det dessutom norra Sverige med risk för rätt stora rovdjur i skogarna så den som tror att de kan övervinna kylan ska nog inte ge sig ut enbart på grund av det.

Jag har skrivit det innan och vet att jag har fått rätt mycket åsikter om det men jag avskyr att åka tåg. Jag finner verkligen ingen mening med det för att sitta där med allt sorl, alla lukter och alla människor runt sig är inget för mig. Jag föredrar en bil där jag bestämmer ljudet och volymen på det jag bestämt, lukterna runt mig samt slipper en hel rad med väntetider. Tåget är för människor som har gott om tid och pengar att ta ett tåg en dag i förväg.
Skulle bilen gå sönder finns det hyrbilar och verkstäder överallt.
Med nya bilar ingår dessutom bärgning och lagning så jag väljer bilen.

För er som tar tåget ändå, lycka till!
Någon gång ska ni garanterat komma fram och då förhoppningsvis vid gott mod och utan köldskador.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/norrbotten/misstanker-att-det-ar-vaderrelaterat
https://www.youtube.com/watch?v=Q1PK5wBC4pg
https://www.youtube.com/watch?v=QenN5DVuLtw