måndag 18 januari 2016

Gäller det en så gäller det alla?

Märkligt ändå, nu har svenska familjer börjat gifta bort sina döttrar utöver det faktum att sönerna har börjat tafsa på tjejer på stan. Det är lika bra att alla familjer i Sverige nu går ut och berättar att alla familjer faktiskt tänker såhär!

Monica Ekström som är ordförande i Brottsofferjouren i Värmland där en flicka under jullovet ska ha blivit bortgift, alltså i Sverige, kommer förmodligen få det hett om öronen. Hon säger i en intervju att svensk lag faktiskt gäller i Sverige oavsett vilka traditioner eller kultur någon har så måste de följa den.. Exakt vad menar hon nu med tradition och kultur?

När män som kommit ensamma till Sverige i grupp ofredar flickor går till och med människor i regeringsställning ut och försvarar detta genom att berätta att detta är något alla kvinnor har varit utsatta för. Det förringar inte alls händelsen..
Nu när en familj har tvingat sin minderåriga dotter att gifta sig bör ju samma minister gå ut och påstå att detta är något som sker i Sverige, att det är svenska familjer som helt enkelt börjat missuppfatta vad svensk lag säger.
svt.se

Ordföranden har dessutom det osmakliga tänket att hedersrelaterat våld och förtryck har ökat i Sverige då många familjer lever med strukturerade hedersnormer. Märkligt ändå hur mycket det svenska i samhället har förändrats.
Vad har hänt med pojkarna? Familjerna?

Vad är det som gör att svenska familjer nu väljer att gifta bort minderåriga barn? Pojkar tror att det är fritt fram att behandla flickor som man vill och inte nog med det så ökar det hedersrelaterade förtrycket.. Märkligt. Ungdomar kan inte ens bada i samma bubbelpooler längre.

I P1 under helgen har detta märkliga fenomen diskuterats och Kristina Persson, regeringens framtidsminister, berättade bland annat att den extremt ökade invandringen hade varit helt omöjlig att förutspå. Hon påstår detta på fullaste allvar. Hon satt i svensk tv och diskuterade frågan mot Danmark i höstas och hela Danmarks samlade partiskala bedömde att Sverige skulle få stora problem i framtiden medan hon istället berättade vilket vinst detta var.
Vad hände sedan framtidsministern?
I princip alla jag känner skulle klarat den ministerposten bättre.

I framtiden när vi kanske, jag kan nämligen helt omöjligt veta säkert men ser vart det barkar hän, har helt delat upp tiderna i simhallar, ishallar, discon, restauranger, skolor, på grund av en extremt felaktig syn på könens jämställdhet. När inga flickor längre vågar gå ut och pojkarna är rädda för att träffa någon från ett annat levnadsmönster (så slipper alla reta sig på ordet kultur, det betyder samma sak nämligen) på grund av hedersrelaterade repressalier från flickans familj.
Vilket Sverige ska vi ha då?
Alla som inte vill ha ett vi eller dem?

Ser inte toppen och media vad som är på gång att hända när alla försök till diskussion fortsätter att hämmas, alla åsikter som inte följer den rätta korridoren eller när varenda litet ord som kan misstolkas till rätt fördel gör det?
Istället för att ta tag i problemet beskyller man hellre alla svenska unga män för att vara potentiella ofredare. När det rapporteras om ökat hedersrelaterat våld, bortgifte, tafsande i pooler och plötsliga skilda badtider, då väljer många att titta åt ett annat håll.

Förstår inte toppen och media att dessa människor har sökt sig till väst på grund av vårt öppna och fria samhälle utan någon form av hedersrelaterat våld, vi tror på rättsstaten och inte på enskilda människors heder och hämndbegär.
Vad kommer då bli bättre av att vi anpassar oss åt öst?

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmland/16-aring-bortgift-mot-sin-vilja
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/662159?programid=3071