lördag 9 januari 2016

Mobilförbud på badhus?

Ett badhus i Västmanland har nu infört mobilförbud i sitt badhus och jag anser att det är en katastrof att det ska behöva bli såhär. Har inte föräldrar någon känsla för det här med barn?

Det finns några ställen man besöker främst för att barnen ska få någon timmes nöje och några av dem är badhus, ishallar och lekland. Jag badar inte och avskyr kylan men ett lekland kan jag tänka mig att åka till ibland. Gör jag det är det dock inte för att barnen ska springa där själv och jag ska sitta med min mobil, det är för att vi ska umgås tillsammans.
Varenda gång jag varit där blir jag dock förundrad över att så många sitter med huvudet i en dator, mobil eller tidning. Barnen har de ingen som helst kontroll på och förväntar sig att de helt enkelt ska sköta sig.
sr.se

Jag har inte mobilen på mig när jag är där utan det läggs undan. Jo, jag sitter med ibland då motion inte är min starkaste sida heller men då är det för att få luft och inte pausa från barnen. Är mobilen uppe är det för att fotografera med.

När vi är i ett badhus är det dock hundra procent fokus på barnen för de ska inte drunkna!
Det hade varit en skräck och ingen annan kan anklagas för att vara en dålig förälder är den som brister så mycket i sin uuppmärksamhet att det händer en olycka. Det får helt enkelt inte hända.

Att badhusen nu inför ett förbud tycker jag är bra trots att jag i princip är emot att människor ska hunsas runt av andra vuxna, alla ska ta sitt ansvar. Varenda gång vi har varit på ett ställe som är tillägnat barnen så förundras vi över de som är där med barnen men ändå inte. Gå in och se filmen Click med Adam Sandler. Ingen vill bli den gamle som får veta att de varit frånvarande i hela sitt liv. Måste ni uppdatera om er mysiga badstund kan man hädanefter göra det efteråt när risken för drunkningsolyckor inte längre är överhängande.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastmanland/slutsurfat-i-kopings-badhus