torsdag 14 januari 2016

Kvinnosynen kan vara olika..

Olika kulturers syn på kvinnor kan alltså spela roll vid sexuella trakasserier av olika slag. Det menar Liberalernas Ohlsson så nu lär hon få det hett om öronen.
Hon nämnde ordet "kultur" i ett sammanhang som av media kan tolkas om till att hon avskyr alla människor från alla andra länder och tro mig, media kommer göra minsta lilla misstolkning de kan.

"Olika kulturer har kommit olika långt i jämställdhetsarbete".
Ohlsson är ute på farliga vatten. Att hon har helt rätt ska helst ingen påstå. Speciellt inte när hennes motståndare i debatten står på de svagas sida.. stackarna.

De sista två veckorna har varit totalt skrämmande och för mig ett starkt bevis på hur exempelvis media vinklar det de anser vara det viktiga. Skrämmande är också alla de människor, inkluderat vice statsministern under gårdagens partiledardebatt, som hellre fördömer alla män i Sverige än pekar ut en viss grupp människor. De påstår att alla män beter sig så illa och att alla kvinnor någon gång råkat ut för detta.
Yngre ensamma svenska män som planerar..
motion.com

Under hela min tonår skrev jag dagbok. Alla dagar. Varenda dag och varenda händelse under cirka tio års tid finns alltså antecknad och sparad och det händer att jag tittar i dem. Jag var en festprisse och prioriterade absolut inte skolan. Helgerna var det dock alltid fullbokat. När jag tittar i böckerna var det under ett antal år så att jag var ute och festade sju av åtta helger. Det finns inte ett disco i södraste Sverige som jag inte har varit på och det gick bussresor till de olika ställena. Klädseln var i princip alltid kort kjol och ett kort linne. Hade jag sett mig själv idag hade jag trott att jag skulle frysa ihjäl och den klädstilen kasserades för många år sedan.
Under alla dessa år minns jag en enda gång då någonting hände och egentligen hände det inget då heller. Det var en kille som blev närgången och jag upplevde det jobbigt så jag låste in mig på toaletten på discot. När jag efter många om och men kom ut därifrån var han borta.
Jag upplevde alltså ett obehag men det var också det enda. Han rörde mig inte.
Det kan också vara jag som är blind och inte ser. Såvida inte någon frågar rakt ut om vi ska gifta oss så förstår jag inte att de raggar så jag kan ha missat något. Jag är dock väldigt säker på att ingen har tafsat på mig i en större grupp av män. En mobb av män.

Under alla de år jag har varit ute, alla de kvällar jag ägnat på discon och pubar så har jag aldrig någonsin stött på någon som varken berättat eller har blivit utsatt för en mobb på ett tiotal män som klämmer och känner överallt. Aldrig. Sedan jag blev äldre spenderar jag även en hel del tid på krogarna men då förhållandevis nykter då jag spelar. Jag har under alla dessa gånger heller aldrig stött på att en grupp män gjort såhär. Självklart har det garanterat hänt någonting för enskilda män med otroligt dåligt beteende finns det överallt men inte en grupp på flera tiotal män som angriper flickor eller kvinnor. ALDRIG!

Samtidigt inför nu badhus skilda badtider för män och kvinnor. Bubbelpoolerna får bara besökas av ett kön åt gången. Varför?
Jo, för svenska män har på sistone kommit på en ny trend: de tafsar på kvinnorna som sitter där!
Kan ni tänka er?
Efter att aldrig någonsin ha gjort såhär, förutom enskilda män med någon störning, har nu svenska män börjat samlas i grupp även på badhusen för att tafsa på tjejer.. Fantastiskt..
Ingen som reagerar?
Vi ska inte ändra regler som har fungerat alltid för att vissa män inte förstår de regler som finns i Sverige! Här är könen lika mycket värda och en persons kropp är helig fram tills den dag personen i fråga vill att du ska röra vid den. Inte innan! Det är nämligen olagligt och emot svensk lag!
Här ska lagen vara lika för alla så varför anpassas platserna!?

Intressant är även medias syn. Tidningar hängde ut näthatare, som inte hade blivit dömda för något brott, på grund av osmakliga kommentarer. De hängdes ut med bild, namn, ålder och bostadsort. Nu har en grupp på cirka 200 män trakasserat flickor i Stockholm men Aschberg med följe tänker inte hänga ut dessa män. Varför då?
Om de alla hade tillhört samma parti är min övertygelse stor att tystnaden inte hade infunnit sig så länge. Jag tror inte de blir aktuella för Trolljägarna heller när jag tänker efter..

Var är ni alla män som aldrig skulle göra såhär?
Gör er hörda för nu dras ni över den kam som påstår att i princip alla män tar sig friheten att tafsa på kvinnor. Jag känner ingen som skulle göra så och vart bland annat Romson har varit där hon har blivit utsatt hade varit intressant att veta. Hon var noga med att fördöma andra människors upplevelser sedan barndomen och tonåren så upp till bevis Romson, du hittar väl inte på?
När, var och hur blev du sexuellt trakasserad?

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ohlsson-l-vi-maste-kunna-diskutera-olika-kulturers-kvinnosyn