fredag 15 januari 2016

Jo, för facket, DET är för medlemmarnas bästa..

LO och Kommunal har än en gång visat sig från sin bästa sida: medlemmarnas. De nästan 500 000 medlemmarna som betalar in över en miljard kronor i medlemsavgifter varje år är garanterat helt överlyckliga över det fantastiska arbete LO och Kommunal gör för medlemmarna!

Nordström skriver efter avslöjandena att:
"Det är bara om vi är många som vi kan gadda ihop oss på våra arbetsplatser och få arbetsgivarna att lyssna på  våra krav". Utöver det påpekar hon att ekonomin faktiskt går bra för dem.
Hon skriver detta då hon ber medlemmarna att ha överseende och inte gå ur deras förbund.

Samtidigt har krogarna, ja just det, KROGARNA Kommunal äger gått med förluster på ett par hundra miljoner kronor. Alltså inga småpengar. Den stora frågan borde då för alla anslutna vara: Men hur kan då dessa krogar drivas vidare?
Svaret är: Jo, för att ni medlemmar betalar dem med de medlemsavgifter förbundet påstår ska gå tillbaka till er medlemmar genom löneförhandlingar.
svt.se

Det finns säkert de fackförbund som är bra. Det finns säkert de fackförbund som gör det de ska för medlemmarna men jag undrar hur så många människor kan vara så uppenbart blinda att de fortsätter att betala till detta. Om du så bara skulle ha en avgift på 100 kronor i månaden så är det 1200 kronor om året. De pengarna går till att topparna och de fackliga ska få gå på era betalda lyxkrogar, titta på strippor och andra sprit för över 100 000 kronor. Länge leve facket!

Jag låter väl hemsk som vanligt men mitt problem är när människor inte öppnar ögonen. Ok, du behöver hjälp med att prata för din sak men är det värt dessa pengarna?
Förklaringar jag har fått genom åren är:
  • Utan facket hade din lön varit mycket sämre!
  • Utan Socialdemokraterna och facket hade du inte fått ha fem veckors semester!
  • Utan LO hade ingen drivit upp din lön!
Eller hur?
För 100 år sedan, ja.
Nutid?
NEJ!
Använder dessa människor andra saker som är väldigt gamla?
Människor som idag pekar på saker ett parti eller föbund gjorde för ett tiotal år sedan, är de lika nöjda med alla andra produkter från denna tid?
De borde ju absolut inte vara moderna på något annat när de så övertygade står fast om att det var bättre förr. Sluta använda mobiltelefoner, platt-tv, Boxer eller internet. Det var bättre förr!!!

En stor summa av LOs pengar går rakt in i kassan på socialdemokraterna och människor försvarar detta genom att det är tack vare dem som Sverige ser ut som det gör!
Jo, tack för det. För 100 och kanske 50 år sedan hade jag med varit socialdemokrat men att titta upp i regeringen och se vilka som styr landet idag, aldrig.
Är dessa människor som så solidariskt betalar socialdemokraterna medvetna om vad som händer för deras pengar? De används bland annat till att terrorisera de arbetsplatser som inte vill bli anslutna till dem. De ställer upp människor utanför för att ställa till det för arbetsgivaren. Att sedan samma arbetsgivare gjort ett eget avtal med de anställda som innebär både bättre arbetsvillkor och lön för dem än med LOs bihang, det tänker de inte på.
Det är ju principen!
Var med oss, eller var inte alls.

Att facket ägnar mycket pengar åt allt annat än medlemmarna kan inte vara en nyhet för någon människa med de minsta mattefärdigheter. Med enkla uppställningar kan man räkna på hur mycket pengar ett förbund får in av sina medlemmar och med lika enkla medel kan man räkna ut vad medlemmarna får tillbaka. Det är klart, några av dem, de som är bjudna på festerna, är såklart nöjda. Desto värre är det med alla andra.
För att försvara detta måste man vara hjärntvättad.
Medlemmarnas pengar går åt att kanske ge några enstaka kronor i löneförhöjning om året. Är det då värt det? Den största löneförhöjningen får de när de går ur facket.

Måtte många människor gå ur LO och Kommunal. Visa att det inte finns något förtroende för en organisation som så tydligt, enbart står, för de personer som är högst upp på stegen.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lo-det-skadar-facket
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/kommunal-gor-miljonforluster-pa-lyxkrogar-i-stockholm