söndag 15 maj 2016

Ett stackars barn utvisas..

Sharmaki är bara femton år men ska nu utvisas. Anledningen är att Migrationsverket anser att han är äldre och utöver det har han redan uppehållstillstånd i Italien.
Anse att jag är kall och hård, men varför gör media ens en artikel om detta?

Tro mig, jag lider med alla de människor som flyr kriget eller förföljelse. Sverige är dock inte hela världens dåliga samvete även om vissa partier inte tänker på det sättet. Sharmaki är kanske bara femton år, jag vet inte. Antalet asylsökande som ljuger om sin ålder är dock de som ska beskyllas. De gör att åldern kontrolleras. De förstör av egoistiska skäl för de barn som verkligen kommer.
svt.se

Oavsett ålder är det dock så att denna man ska utvisas. Han har nämligen redan uppehållstillstånd i Italien och mig veterligen är det så att det inte pågår något krig i detta land. Italien är ett säkert land dit många människor åker för att turista så att tycka synd om honom, för att han ska åka till ett land som för många svenskar innebär sol och värme, det kan jag inte.

Då Sverige är med i EU och Dublinförordningen finns, borde detta inte ens ge en artikel. Lagen följs. Problemet är alla de människor som blir beordrade att lämna vårt land men som ändå väljer att stanna. De stannar här olagligt, skaffar barn och överlever här. När barnen sedan går i skolan upptäcker myndigheterna dem och skickar hem dem till sitt land. Då säger media att det är synd om dem. Barnen är ju födda i Sverige och är svenskar. De har bott här i så många år!
Jo, jag förstår det med.

Problemet är dock att de inte lämnade Sverige direkt och därför befinner sig här olagligt. De begår alltså ett brott och de som anser att myndigheterna gör fel: Skulle ni tänka likadant om brottet myndigheterna helt såg mellan fingrarna på var en våldtäkt? Misshandel? Förskingring eller skattebrott?
Nej men du, det är tio år sedan du förskingrade några miljoner från staten så nu lägger vi detta bakom oss och glömmer det..? Nej, jag tror inte att någon skulle tycka det var en bra idé.

Svensk lag finns för att den ska följas och anledningen till att människor hamnar i kläm är att de väljer att inte följa lagen från början. Den dag Sharmaki fick uppehållstillstånd i Italien, skulle han ha stannat där oavsett hur gammal han är.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/sharmaki-nu-utvisad