fredag 20 maj 2016

Radikalisering eller försvenskning?

Ensamkommande flyktingbarn kan diskuteras.
De må varken vara barn eller ensamma när de kommer men de får bo i speciella boenden riktade enbart mot dem. Tanken är att de ska slussas in snabbare och bättre i samhället jämfört med om de varit arton och bott på ett större asylboende.

Debattartikeln tar upp något mycket märkligt men inget som är svårt att förstå. Om du är pedofil vill du arbeta på ett dagis, i en skola eller i en förening med barn/ungdomar. Om du är islamist och vill verka för en radikalisering av muslimska ungdomar, vart vill du då arbeta?

Fler ungdomar vittnar tydligen om att männen som försöker radikalisera dem inte står på gatan eller återfinns i moskéerna. De återfinns som personal på hemmen där de bor.
Det första de får veta är vart närmsta moské finns, var de ska be och vikten av att äta halalslaktad mat. Är det någon som på allvar anser att detta är bra för någon?
aftonbladet.se

Ungdomarna som har kommit hit vill ha en andra chans och när de får den inser man att de många gånger är förlorade bara de får en plats på ett hem för dem. Varför kontrolleras inte personalen?
Att cheferna inte vågar ta tag i detta gör mig inte förvånad. Alla är så maniskt rädda för att bli kallade rasister och sedan jagade i exempelvis sociala medier, att de hellre är tysta.

Vilket samhälle är det vi strävar efter när vissa saker inte längre får nämnas?
När vissa saker utelämnas eller hålls tyst om för att inte trampa på någons fötter?
För mig är det inga bra förutsättningar för ett öppet samhälle utan tvärtom.
Hur i hela världen kan det vara så svårt att kontrollera personalen som ska anställas när det fungerar inom de flesta andra verksamheter?
Det är en mycket märklig situation att vi ska "hjälpa" dessa ungdomar när vi istället bara ser till att stjälpa dem.

Rexvid tar upp något väldigt aktuellt och jag hoppas verkligen att regeringen tar detta till sig. Om pedofiler hade frodats på ett dagis hade politikerna blivit lynchade så man kan undra vart mobben är när det nu är muslimska ungdomar som blir islamiserade av de vuxna som ska vara deras hjälp in i samhället. Som det ser ut nu gör många av dem tydligen det motsatta.
De lär barnen att försvenskning inte är något bra.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article22827077.ab