lördag 7 maj 2016

Jävla Sverige..

Böter om flyktingar inte tas emot, det är det som väntar. Inte så lite heller utan 2 miljoner kronor i böter, för varje flykting. Detta är väldigt intressant ur två aspekter.

"Om länder inte vill ta emot flyktingar ska de få betala 250.000 euro per flykting, motsvarande drygt 2 miljoner kronor. Enligt kommissionen är det en grov genomsnittlig beräkning av inledande kostnader för en flykting, för integration och utbildning innan en flykting börjar arbeta."
svt.se

Ett: Sverige bör klara sig undan böter då vi redan tagit mer ansvar än övriga Europa.

Två: Kostar flyktingar pengar!?
Inte så lite heller. Två miljoner kronor för varje person!
Sverige beräknas till år 2019 ha tagit emot 590 000 personer.
Vilka vinnare vi är!
Med risk för att EU-kommissionen är rasister och inte kan räkna så skulle detta för Sveriges del innebära en kostnad på 1,18e12, alltså 118 000 000 000 000: 1,18 biljoner/1180 miljarder.
Tjoho, vilka vinnare vi är!

Media och PK-eliten försökte länge berätta vilka oerhörda fördelar detta är för Sverige istället för att sunt se på det. Självklart ska vi hjälpa människor och självklart kostar det pengar men precis som med ett vanligt hushålls ekonomi måste man fundera på kostnaderna innan man gör investeringarna/förändringarna.
Har Sverige råd med 590 000 personer till denna kostnad?
Till saken hör också att många av dessa inte kommer börja att arbeta för de är för gamla för det när de kommer hit. Många av dem är utöver det barn och behöver gå många år i skolan för att kunna skaffa ett arbete.

Sunt tänkande människor sätter sig ner tillsammans och funderar på:
Har vi råd med detta?
Vilka fördelar/konsekvenser blir det av detta beslut?
Vilka problem kan uppstå?

Varför i hela världen är detta så svårt att förstå när det gäller rikets ekonomi när de flesta förstår det i sin egen?

De 1,18 biljoner Sverige lägger på de som tar sig hit hade garanterat försörjt alla de som är kvar i kriget alternativt sett till att ingen behövde vara varken hungrig eller törstig, varken för varm eller frusen, om de stannat kvar.

De pengar detta kostar är enormt och Sverige hade med all säkerhet kunnat använda dem till betydligt mer saker. Vi har en skola och en sjukvård som går på knäna. Kommuner och landsting aviserar om kommande skattehöjningar. Den arbetande människan ska betala för detta genom att arbeta mer. Har man valt det och vill det så är det upp till dem. Jag tycker det är fruktansvärt fel att ta såhär stora beslut i en liten innesluten grupp i storstan.
I sådana här frågor borde direktdemokrati lyda. Om beslutshavarna är så säkra på att de gör rätt, låt då folket rösta om det.
Min uppfattning är att de flesta människor anser detta vara fel.

Johan Glans pratar om "jävla Sverige", landet som har skatt på allt, ständigt är kallt och som nu också bestämmer sig för att göra konstgjord andning på något som helt omöjligt är hållbart i längden på något håll.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/boter-om-eu-lander-inte-tar-emot-flyktingar
http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rapport-kraftiga-skattehojningar-kravs-i-kommunerna