söndag 22 maj 2016

Märkligt ändå..

De stackars flyktingarna fick tårgas mot sig. De försökte skjuta en tågvagn över gränsen så att de skulle komma ur det flyktingläger de bor i, i Grekland. Alla angränsande länder har satt upp hinder vilket i sig är konstigt. Det dessa människor vill är väl att slippa undan kriget?

Att de då försöker ta sig vidare är i så fall märkligt. Grekland är ett land för turism dit många svenskar tar sig för rätt dyra pengar. Samtidigt försöker dessa personer ta sig norrut.
Varför?

Jag har inget absolut svar men en gissning med tanke på de sista årens svängningar inom politiken är att de söker ett land som ger så mycket rättigheter som möjligt till de som söker asyl. Det må vara bra att få rösta och få skolgång men en dagpeng och rätt till socialbidrag/ekonomiskt bistånd den dag du fått asyl kan inte heller vara fel. Trots att du inte en enda gång hjälpt till att betala in till kassan du ska dela så tar du en del av den. Självklart är inte detta en enskild persons fel utan ett systems.
Lagen ska dock följas.
dagensarena.se

Dublinförordningen ska gälla fram tills något annat sägs och det innebär att ingen borde kunna ta sig till Sverige som första EU-land. Ingen borde med andra ord få asyl här. Ingen.
Alla borde istället vara upplockade av det system Europa har sen skulle vissa av dem få förmånen att bli placerade i Sverige. Det hade varit mest rättvist mot dem alla för systemet som det har sett ut innebär bara fördelar för dem med pengar.

Snyftartiklarna har regnat de sista dagarna och många gånger undrar jag hur media egentligen ser på detta med att de ska vara opartiska. Tänk om en endaste journalist hade skrivit och ifrågasatt problemet. En enda journalist som hade skrivit att det var märkligt att dessa människor försöker forcera de hinder som finns när de faktiskt är i säkerhet. De befinner sig inte i krig även om de själv inte anser att de har kommit dit de ska.

Sverige har idag gränskontroller och jag hoppas verkligen att de kommer få vara kvar och det så länge det bara går. Vi har det tufft som vi har det idag med att få ihop ekonomin och skulle någon ha ett problem med detta kan vi ändra detta den dag alla andra länder tar ett lika stort ansvar som Sverige gör. Vi vinner nämligen detta i hästlängder.

Nej, jag tycker inte synd om människor som kan befinna sig i ett soligt, varmt och krigsfritt Grekland. De kommer få asyl, om de är berättigade till det, till ett land som är ett av svenskarnas favorittursitmål.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/grekisk-polis-skjuter-targas-mot-flyktingar