lördag 28 maj 2016

Böter för att inte ta i hand!

Eleverna vägrar ta sin kvinnliga lärare i hand vilket nu kommer leda till böter på upp till 40 000 svenska kronor. De muslimska pojkarna är syskon och deras familj är väldigt religiös vilket gör att de anser det vara ett problem att ta en kvinna i hand. Schweiz regering har dock kommit fram till att det inte finns så starka religiösa skäl och har därmed tagit sitt beslut.
Skaka hand och behandla den kvinnliga läraren på samma sätt som en manlig - annars blir det böter.
wiki.se

Heja Schweiz!
Det borde vara en självklarhet att den som flyttar till ett land, också försöker ta seden dit man kommer. Det finns en anledning till dessa uttryck som har så många år på nacken. Självklart ska människor få ha kvar sin tro, sitt tänk och sina levnadsvanor i sitt hem så länge de inte strider mot landets lag, men annars måste de förstå att det är omöjligt att integreras i ett samhälle om de inte försöker själv.

Att inte ta en kvinna i handen må vara respekt för dem, men så fungerar det inte i västvärlden. Det är kränkande, ett sätt att särfördela människor utifrån kön och ett perfekt sätt att visa på att man inte tror på jämställdhet.

Det är farligt att kritisera religioner då den som gör det per automatik blir kallad för rasist men någonstans måste foten sättas ner. Hade detta skett hade läraren med alla sannolikhet fått veta att hon bör sluta ta människor i hand då de kan missgynna någon genom detta.
Jag ser inte problemet.

Om jag hade flyttat till ett land som lever efter strikta muslimska texter borde jag efterliknat det liv de har. Jag hade utövat min tro, firat jul och påsk, hemma i mitt boende. För övrigt hade jag fått ha slöja då det är så där. Jag hade fått anpassa mig till de lagar och regler de har i sitt land. Märkligare än så bör det inte vara och jag ser inte varför det är ett problem för någon.
Finns det en Gud lär han inte bry sig om en handskakning.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/muslimska-elever-maste-ta-kvinnlig-larare-i-hand