torsdag 5 maj 2016

DU betalar.

Svensk ekonomi går på knäna. Varför?
Jo, den kraftiga befolkningsökningen.

Jag må vara riktigt bakom flötet men jag har väldigt svårt att förstå hur invandringen, som enligt precis all PK-elit sedan flera år, påstås vara riktigt lönsamt för Sverige. För det förstår väl alla!?
Utan riktiga siffror, med gissningar och tyckanden samt ordet "rasist" till alla som säger emot, har denna linje pumpats ut i media. Invandringen är lönsam!
svt.se

Vad hände nu?
Fram tills 2019 väntas Sveriges invånarantal öka med 590 000 personer.
590 000 personer!
Går man då in och läser statistiken så visst, det finns de som är utbildade men i snitt är utbildningsnivån inte hög hos de människor som kommer. Utöver det kommer de från länder där man många gånger tänker sig frun som en hemmafru och mannen som försörjaren. Sannolikheten att någon av dem får ett arbete inom en femårsperiod är dock väldigt liten och anledningen till att arbetslösheten har ökat är den kraftiga befolkningsökningen.

Bostadsbristen var ett faktum innan alla öppnade sina hjärtan.
Att Sverige har det relativt bra har vi inte sittande regering att tacka för utan den förra oavsett vad man ansåg om slutet för den.

Skola, vård och omsorg går på knäna.
Ska det befintliga skicket på dessa områden hållas kommer det krävas skattehöjningar i kommunerna enligt SKL och jag är inte förvånad. Alla som är någorlunda insatta i politiken i sina kommuner vet att skattesänkningar inte kommer på fråga, att det är kris i princip överallt och att det har blivit akut på grund av alla de människor som flyttar hit.
Inte nog med att dessa människor kommer och efter två år är berättigade till socialbidrag i kommunerna, numera kallat försörjningsstöd, så ska de ha vård, barnen skola och omsorg. Allt detta utan att ha bidragit med någonting och utan möjligheter att göra det på väldigt många år.
Blir då någon förvånad över SKLs besked?

Inte nog med att vi redan betalar massbelopp från vår välfärd och våra skattepengar, så ska vi nu betala lite till. Ser inte de styrande att meningen med att arbeta försvinner i takt med att skatterna och bidragen höjs?
Varför ska jag dra mitt strå till stacken när det går så bra att inte göra någonting?


http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rapport-kraftiga-skattehojningar-kravs-i-kommunerna