onsdag 25 maj 2016

Sovmorgon i skolan!

Trötta barn ska få sova på morgonen och börja skolan tidigare. Jag blir så oerhört på dessa korkade förslag från människor utanför skolvärlden.
Ja, alla har gått i skolan och har en tanke om denna.

Skolan uppgift är att lära eleverna något, ja. Det bör inte spela någon roll när på dagen eleverna börjar om de bara klarar det de ska. Skolan ska vara anpassad åt alla.
Välkomna till 2016 och verkligheten!
aftonbladet.se

Ett förslag kommer nu om att elever inte ska börja skolan förrän cirka tio på förmiddagen. Anledningen är att de är så morgontrötta. Med andra ord ska vi vända på det och fundera över hur många lärare som är villiga att skjuta på sin arbetsdag två timmar?
Jag kan garantera att jag inte är det.
Morgontrötthet botas nämligen genom att man lägger sig lite tidigare kvällen innan. Att försena starten av dagen kommer enbart innebära en försening av sänggåendet och jag tycker det är så mycket flum i detta att det blir pinsamt.
När eleverna sedan fortfarande är trötta vid tio, ska vi börja tolv då?

Någon gång måste alla vakna upp och ta ett steg på vuxenvärlden och den hjälper man ingen med genom mjäkande. Är du trött på morgnarna?
Lägg dig tidigare.

Det borde vara totalt ohållbart för alla som tänker till att börja ändra tiderna. Skulle de anpassas efter mitt tycke kunde vi börjat skolan klockan sju varje morgon. Jag går ju ändå upp mellan fem och sex för det mesta. Vi kunde även ha haft skola på kvällarna för då är jag pigg och effektiv.
Att anpassa till alla vore absurt och tanken på detta visar på en bristande insikt i hur hela skolsystemet fungerar.

Att börja skolan klockan åtta på morgonen är inte värre än man gör det och skulle det kännas jobbigt så stäng av mobilen och lägg dig lite tidigare.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/valkomnar-sovmorgon-till-stockholms-elever