fredag 27 maj 2016

Demokratiskt vald..

Gör som vi säger eller flytta dig.
Vilken tur att jag inte sitter i riksdagen. Jag hade nämligen blivit petad från min post med i detta fall.
Som jag ser det, med tanke på åldern på Bali och Wykman, handlar detta mer om ett ålderstänk än något annat.

Jag tror att man ska samarbeta och har förståelse för att det kan uppstå problem när någon inte tänker likadant som de andra. För mig är det dock självklart att mandatet i riksdagen är personligt och därmed är åsikten hos den enskilde ledamoten viktigare än vad hela partiet tycker. Det hedrar dem som vågar visa att Moderaterna inte är en homogen klunga som aldrig säger emot partiledningen.
Absurt blir det när de sedan ska straffas för att de har en egen åsikt.
hejahanif.se

Att man säger sig vara Moderat betyder inte att man håller med om allt som sägs. De sista åren har jag varit mer än tveksam till mycket av det som sägs men mina grundvärderingar återfinns trots det i detta parti. Senast häromdagen när partiledare Batra gick ut och på fullt allvar säger att vi kan samarbeta med ett parti som för mig enbart står för flum och hyckleri tänkte jag att partiet behöver ha lite mer än storstadsvinklingen.

Som jag ser det är det såhär: Ok, Moderaternas ledamöter i riksdagen sitter där på ett mandat för det partiet. Varje ledamot har dock tagit sig dit själv. De flesta har garanterat inte fått någon skjuts dit av den katastrofala politik partiet förde det sista året men de klarade sig ändå. Bali och Wykman var två av dessa. Bali har gjort sig mer eller mindre känd för att han kritiserar saker som övriga i hans ställning tiger väldigt tyst om. Han säger och tycker vad han tänker och det hedrar honom otroligt mycket.

Att de går emot partiet anser jag vara friskt! De röstade emot Moderaternas partiledning, tack! Partiledningen har nämligen inte tagit helt bra beslut de sista åren och det är anledningen till de fallerande siffrorna sedan innan valet. Talet innan valet kraschade allt människor trodde på så åter igen, tack! Det behövs ungt nytt blod som sätter lite press på vad som tycks inom de stängda dörrarna i huvudstaden. Det behövs människor som vågar säga emot!
Partiet har inte vunnit någonting på alla de som tyst böjt huvudet och bara hållit med i dumma överenskommelser eller korkade tal, tvärtom.

Nu, när partiledningen faktiskt tagit över det som Billström fick en sådan avhyvling för, när invandringspolitiken ändrats i den riktning som den borde siktats in på för flera år sedan. Nu kommer rösterna tillbaka. Detta kunde Bali sagt för ett par år sedan för även han har varit kritisk.
Det partiledningen borde göra vore kanske istället att lyssna på dessa människor istället för att strafflytta dem till andra poster.
Jag tycker det är pinsamt att folkets demokrati är så lite värd. Om nu partiledningen, riksdagsledamöterna och riksdagsgruppen är så säkra på att de gör rätt: Starta med lite interndemokrati där alla medlemmar får rösta.
Jag är säker på att de flesta medlemmar hade vägrat ett samarbete med miljöpartiet. Jag är säker på att folkmorden av ISIS hade bedömts som just folkmord mot minoriteter och jag är säker på att partiets inriktning hade sett väldigt annorlunda ut.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/m-ledamoter-petas-for-folkmordsrost