lördag 14 maj 2016

Åk till Listerlandet idag!

Barnfestivalen gick av stapeln igår för första gången någonsin och alla barn från kommunens skolor, nästan, befann sig då där! Om du inte hade möjligheten igår har du en andra chans till det idag.

På festivalområdet, som lättast beskrivs som Strandvallen/campingen/Hälleviksbadet med omnejd, finns massvis med aktiviteter för barn i åldern 6-12 år. Vissa saker går det även bra att vara yngre eller äldre på. Du kan prova på sporter, musik eller bara strosa omkring. Allt är gratis och på många platser kan man vinna fina saker eller delta i tävlingar. Här finns en klättervägg och badet är öppet festivalen till ära.

Jag hade nöjet att besöka området hela dagen igår tillsammans med den fantastiska skola jag arbetar på. Eleverna var nöjda och kom hem med bland annat fågelholkar de hade gjort själv, bollar och fiskekrokar. Det finns gott om toaletter och matställen för den som är hungrig.
Det enda jag hört någon sakna är djur och då främst hästar men det är ju inte så konstigt med tanke på hur vanlig den sporten är här på landet. Min övertygelse är att det garanterat kommer fixas till nästa år.

Har du och familjen inget att göra idag?
Ta er till Strandvallens område mellan Nogersund och Hällevik för en härlig dag med barnen!
Det finns garanterat något de tycker om, vill prova eller kan tänka sig att titta på!

http://www.solvesborg.se/barnfestival